Different vs Diferit

Different vs Diferit

Am fost la ICEEfest. Doua zile parca am fost plecat in strainatate. M-am simtit extraordinar. Am avut un sentiment de utilitate. Suna ciudat. Am trait exact aceeasi stare ca atunci cand eram in Paris. M-am umplut de chef de lucru si au inceput sa mi se contureze idei. Imi pare rau ca nu am putut vedea tot.
Pe aceasta cale cer sefilor festivalului sa imi dea toate prezentarile. Multumesc!
Dar ce am vazut m-a uns pe suflet. Maine as pleca la BBH-live. Sau m-as baga in echipa lui Chacho. Sau mai bine raman aici si incerc sa fac ceva de care sa imi placa si mie.

Si atunci cand dormi ai momente foarte scurte de trezire. Asa s-a intamplat si cu mine. Unul dintre momente a fost cand am inceput sa imi pun intrebari despre vorbitul in engleza vs comunicarea in romaneste (adica limba mea materna).

 

Si acum intru direct in paine.

Am simtit o erectie beton cand am vazut prezentari scurte si la obiect. Este ca felul meu de a face sex. Rapid si la obiect. Adica nu-mi dau raspunsuri la intrebarile pe care nu mi le pun. As vrea eu sa fie asa (sunt un introvertit frustrat, vesnic nemultumit si dau vina mereu pe ceilalti ca sunt un prost si un ratat). Si nevasta-mea ramane muta. Eu ma prefac ca asa am vrut eu. Ea nu intelege nimic. Adica de fapt intelege tot dar nu imi spune mie. Dupa care ea vrea sa vorbim. Ce sa mai vorbim? Am spus ce aveam de spus in 30 de secunde. Am si transpirat un pic pe barbie. Asta inseamna sex de calitate, ii spun. Nu ore intregi, oboseala, galagie. Aia e altceva.

Un vagin e ca un brief. Iar penisul meu este ca departamentul de creatie. Uneori se simte inutil. Brief-ul complex care genereaza abordari haotice. Timpi scurti de executie. Linii moarte sau termene limitate de timp. Fa-mi repede ceva, frumos, bun, ieftin, curajos, inovator. Ok, iti fac o laba. Ne facem o laba. Sau imi fac o laba. Laba!. Ce cuvant frumos. Nu duce la orbire. Dimpotriva. Parca iti insenineaza ziua. Revenind la rezumatul vaginului. Ma conformez si ii fac o executie rapida. Gata.

- E ok? Ti-a placut?

-  (liniste)

Scuze. Am folosit cuvantul brief. Nu este romanesc. Rezumat e romanesc. Ca daca-mi spun vreau sa ma jerk-off, nu inteleg ce vreau de la mine.

Deci nevasta-mea nu a inteles nimic din conceptul meu. O pun pe seama femeii din ea, care nefiind la ciclu nu e ilogica. Ma prefac ca nu mai am tigari si ii spun ca nu mai am tigari. "Cobor pana la magazin sa imi iau tigari". Tigari fara tutun, caci tutunul dauneaza grav sanatatii. In lift ma intalnesc cu regina si regele blocurilor din jur. Le spun. "Nu vreti sa dansam un tango in trei?" Ma desfiinteaza cu un sictir inimaginabil. "Ma rog" asta e, ma gandesc eu. La intoarcerea in lift, tot cu perechea regala ma intalnesc. Ii intreb " Would you like to dance a threesome tango, and then smoke a cigarette, on the balcony?" Si aici se intampla magia. Incep sa rada in hohote si accepta propunerea mea. Intram in apartamentul regal si punem muzica. Manele. Eu sunt un manelist nedeclarat. Sunt si gay. Si impotent si am si sexul foarte mic. Maschez toate calitatile cu simtul umorului. Grobian si anacronic. A, sunt si un labagiu. Deci. Intram in apartamentul regal si dansam tango (ce-o insemna tango nu stiu, dar suna ca lumea).  Dansam tango 1 minut si 18 secunde. Apoi fumam o tigara si cand dau sa plec le spun. "A fost frumos tangoul in trei". Si ies. Ei de abia atunci s-au prins ca noi am facut in engleza exact ce le spusesem mai devreme in romaneste. Au ramas blocati si prin usa proaspat inchisa am ascultat scandalul care incepuse brusc ca o ragaiala dupa o masa buna.

- Ti-am spus fa proasto sa inveti engleza!

- Ba boule, mai bine vorbim in romaneste tot timpul, ca sa nu mai ajungem la tampeniile astea.

- Hai ca esti nebuna. Lasa-ma in durerea mea de obosita.

- Tu cu engleza ta de cacat. Ce ma, tu stii engleza? El stie engleza! Englezule. Du-te ma-n Anglia sa vorbesti englishul tau de gura nespalata si cu ma-ta aia care se baga ca musca-n ciorba.

Scandalul se estompa pe masura ce ma apropiam de lift.

Intru in casa.

Nevasta-mea ramasese tot acolo unde o lasasem. Blocata de conceptul meu. Nici de fumat nu ii ardea.

Probabil ca i-a placut mult. Prea mult.

- Baby, i'm home!

ps: Scoala ucide creativitatea si ne trasforma in imitatii ieftine ale unor profesori fara corp. Brancusi nu trebuie adus in tara. Cel putin nu asa. Cu banii stransi se pot crea spatii pentru studenti. Ateliere pentru cei la Arte (asta ma roade personal). Campusuri pentru cercetare. Se pot promova talentele noastre, ca sa nu mai gasim cea mai usoara bicicleta din lume la Londra (facuta de doi romani). Nu sunt patriot, iubesc tara asta pentru ca stapanesc cat de cat limba si pot cere lubrifiant la magazin fara sa ma incurc.

pps: Un ICEEfest romanesc. AIR. Adunarea interactiva romaneasca. NU! Suna englezesc. Air… Interactiunea Romaneasca. IR. Asa da.

Avem ce sa aratam. Ca sa ne bucuram de noi intre noi. Si avem de ce sa il facem. Ca sa fim diferiti nu different.

Mihai Anton este Sr. Art Director 
[ reintors in publicitate asa & asa ]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related