Oameni & Gusturi aduce arta si artistii mai aproape de publicul lor, incurajand experientele de substanta. Un proiect V8 si Staropramen

Oameni & Gusturi aduce arta si artistii mai aproape de publicul lor, incurajand experientele de substanta. Un proiect V8 si Staropramen

Vine un moment in viata fiecarui consumator urban, in care timpul, oricum pretios, pur si simplu nu mai poate fi irosit. Asa apare si nevoia experientelor cu adevarat valoroase, care sa scoata la suprafata energia buna a oraselor in care locuim (da, exista!) si sa aduca un plus de valoare in rutina noastra de zi cu zi.

Acesta este, daca vreti, cel dintai reason to believe al platformei Oameni & Gusturi - O poveste culturala spusa de Staropramen, cu ajutorul agentiei V8 Interactive.

 

DESPRE ALEGERI ASUMATE

Staropramen este un brand care are in ADN-ul sau spiritul urban, ca forta formatoare si creatoare. De aici, decizia de a-si adjudeca un teritoriu cultural vast, pozitionat intre high culture si underground.

Aceasta decizie s-a materializat, pana la aparitia platformei, prin sustinerea unora dintre cele mai importante evenimente culturale din Romania, cum ar fi FITS, TIFF, One World Romania, Jazz in the Park, Undercloud. 

 

"Ideea platformei a aparut, in primul si-n primul rand, de la toate evenimentele si proiectele cu care Staropramen incheiase deja parteneriate. Ne-am gandit ca aceasta initiativa frumoasa a brand-ului trebuie comunicata cum se cuvine, dar mai ales ca foarte multe lucruri care se intampla acolo, cu sustinerea brand-ului, ajung mult prea greu la ochii si urechile celor pentru care au fost create. Astfel, platforma Oameni & Gusturi s-a vrut de la bun inceput o punte intre consumatorul de cultura si creatorul de cultura & intre oras si chiriasii sai. Una pe care sa nu simti ca-ti irosesti timpul. Ba din contra, care sa te inspire si sa-ti deschida cai noi."
Ana Maria Dutu (Copywriter)

 

O POVESTE CU SI DESPRE FILM, FOTO, TEATRU, MUZICA, DANS, ARTA, CARTE SI CULINAR

Povestea Oameni & Gusturi este una de identificare si regasire urbana si incepe cu un spot care a fost creat prin documentarea dinamicii a trei orase culturale din Romania (Bucuresti, Cluj-Napoca si Sibiu).

 

Ea continua, apoi, cu cele 3 niveluri de experienta culturala, care ofera fanilor Staropramen acces la oameni, locuri, proiecte si evenimente de valoare:

  • DE VAZUT - film, foto, teatru, dans, arta;
  • DE ASCULTAT - muzica;
  • DE CITIT & DEGUSTAT - carte si culinar.

Toate domeniile acoperite de platforma beneficiaza de curatori talentati & dedicati si artisti sustinatori, care si-au unit fortele in slujba actului cultural: George Mihalcea, Delia Panait, Andi Vasluianu, Dan Byron, Alex Damian, Cristina Bogdan, Anca Danila, Catalina Miciu, Alex Domnisoru, Ioana Birdu, Cornel Mosneag si Dragos Asaftei.

 

"Ne-am bucurat foarte mult cand am auzit pentru prima data povestea Oameni & Gusturi, pentru ca ne-am dat seama ca este exact aceeasi poveste pe care ne-am imaginat-o si noi inca de la primele parteneriate incheiate de Staropramen in zona de cultura. Toate eforturile noastre de pana atunci aveau, in sfarsit, finalitatea pe care o cautaseram de la bun inceput, intr-o forma care, nu doar ca surprinde atat de bine spiritul brand-ului, dar te inspira si te motiveaza in acelasi timp sa cauti si sa alegi acele lucruri si experiente care sa te multumeasca cu adevarat. Si, pentru Oameni & Gusturi, acesta este doar inceputul!"
Teodora Agafitei (Brand Manager Staropramen)

 

PRODUCTII PROPRII

Pe langa articolele saptamanale din rubrica STARO RE/VIEW, cu interviuri, recenzii si recomandari, pe oamenisigusturi.ro, vei gasi si productii proprii, cum ar fi:

Staro Visual Docs - o productie foto-video, prin care surprindem creatori de cultura si universuri culturale - o initiativa de documentare, ce se va materializa printr-o serie de reportaje si portrete de artisti. Asta inseamna ca, in lunile care urmeaza, vom incerca sa fim peste tot: in salile de spectacol si de cinema, in culise, la repetitii, la cabine, pe platourile de filmare, in casele creatorilor si in toate spatiile urbane din care acestia isi culeg inspiratia.


Poze realizate de Dragos Asaftei pentru Oameni & Gusturi, in cadrul FITS 2016.

 

Artisti ai... oraselor din Romania - o initiativa de street photography, care are obiectivul indreptat spre creatorii amatori sau debutanti din jurul nostru, prin dreptul carora trecem adesea mult prea in fuga. Este modul nostru de a le recunoaste meritele si a le face auzite povestile.

Staro Live Sounds - sau cum ne-am decis sa inregistram concerte faine de jazz, blues, soul, funk, swing etcetera, la care nu ai reusit sa ajungi, sau de care poate nici nu ai auzit (inca), si sa le cladim un loc numai al lor aici. (In curand, pe oamenisigusturi.ro)

Pastila de Culturetainment - un podcast creat cu mult suflet de George Mihalcea, jurnalist, om de radio, autor de proza scurta, cinefil visator. Apare in fiecare marti, ca sa-ti spuna ce e de vazut, de ascultat, de citit si degustat in saptamana cu pricina. Ce face el pentru noi toti se mai numeste si... planning cultural.

Aici, cea mai recenta editie:

 

 

In plan mai sunt si alte productii, pe care creatorii au ales sa nu le divulge inca. Asa ca, inainte sa va lasam sa va bucurati de content de calitate, va mai spunem ca platforma Oameni & Gusturi este un proiect de durata, care isi propune sa extraga cat mai mult continut din parteneriate, cu ajutorul curatorilor si al organizatorilor, astfel incat, un consumator pasionat de cultura sa se poata hrani tot anul din evenimentele care conteaza cel mai mult pentru el.

 

Echipele implicate:

Echipa V8 Interactive
Ana Maria Dutu – Copywriter
Oana Nastase – Head of Copy
Andrei Cucoanes – Creative Director
Iulia Stefanica – Art Director
Raluca Enea – Art Director
Adrian Stefanescu – Social Media Manager
Corina Angearu – Client Service Director

Echipa Staropramen
Teodora Agafitei – Brand Manager Staropramen
Ioana Albu – Digital Manager
Adina Tanase – Junior Brand Manager

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related