28 de scurtmetraje in competitia Noaptea Lunga a Filmelor Scurte | Sambata asta, publicul alege cel mai bun scurtmetraj al anului la maratonul ShortsUP

28 de scurtmetraje in competitia Noaptea Lunga a Filmelor Scurte | Sambata asta, publicul alege cel mai bun scurtmetraj al anului la maratonul ShortsUP

O data pe an, scurtmetrajele premiate la Oscar, Sundance, Cannes sau Cesar se reunesc intr-un singur maraton, de la apus pana la rasarit de soare. Sambata asta, pe 2 iulie, are loc a 8-a editie Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, ocazie cu care cinefilii vor avea parte de opt ore de emotii intense in cel mai mare spatiu cinematografic neconventional – Pavilionul Central Romexpo. Proiectiile incep la 9 seara si se termina in zor de zi, la ora 5 dimineata.

28 de filme scurte din 15 tari au fost incluse in selectia oficiala a maratonului. Dupa ce au primit validarea marilor jurii internationale, acestea urmeaza sa fie votate de publicul maratonului in cadrul competitiei ”ShortsUP Audience Award”. Pe parcursul noptii, spectatorii vor avea rolul juriului si misiunea de a alege cel mai bun film al anului, ce va fi distins cu un premiu de 1500 E. Votul se va desfasura exclusiv digital, pe site-ul ShortsUP, pe durata proiectiilor, dar si 24 de ore dupa terminarea evenimentului.

Cel mai asteptat film este marele castigator al premiului Oscar in 2016, Balbaitul (r. Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015), o fictiune emotionanta despre singuratate si curaj, care te lasa fara cuvinte, la propriu. Doza de sarcasm si comedie neagra e adusa in program de Pranzul de duminica (r. Celine Devaux, Franta, 2015), castigatorul premiului Cesar pentru animatie, o poveste despre familii. Cum sa scapi de pranzul de duminica si de toate intrebarile incomode din partea unei familii obositoare? Cand vine vorba de rude, James trebuie sa aleaga intre iubire si ura, o decizie deloc usoara.

Din caruselul de emotii al noptii lungi nu lipsesc nici povestile romanesti, printre care O noapte in Tokoriki (r. Roxana Stroe, Romania, 2016), care a primit premiul special in sectiunea Generation 14plus la Berlin Film Festival si Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru sectiunea scurtmetraj la TIFF. La lasat de seara, Geanina isi sarbatoreste majoratul in ”Tokoriki”, discoteca din sat, inconjurata de familie si prieteni. In timpul petrecerii, Geanina primeste din partea prietenului ei o mare surpriza, pe care nimeni nu o va uita prea curand.

A 8-a editie Noaptea Lunga a Filmelor Scurte sarbatoreste puterea tot mai mare al mediului VIDEO in viata de zi cu zi. Spectatorii pot consulta programul evenimentul si in format video, intr-o serie de cronici realizate impreuna cu persoane din lumea filmului, media sau artei dar si cu membrii publicului amator de cinema in doze mici.

La miezul noptii, artistul hip-hop DOC (Vlad Munteanu), fondatorul trupei CTC, urca pe scena ShortsUP pentru un perfoarmence interactiv inspirat de subiectele filmelor din program. DOC face stand-up comedy pe rime de hip-hop si da viata povestilor culese din zeci de spatii geografice, din America, pana-n Franta, Noua Zeelanda, Romania si Rusia, mixandu-le cu beaturi hip-hop.

ACCESUL la Noaptea Lunga se face incepand cu ora 20.00, iar filmele vor rula de la ora 21.00. Biletele pot fi achizitionate din retelele MyTicket, Eventbook si Eventim la pretul de 35 de lei in perioada Pre-Sale (21 iunie – 2 iulie) si 40 de lei la fata locului, in limita locurilor disponibile. Biletul include acces la o noapte intreaga cu scurtmetraje premiate, food-court si experiente culinare artizanale.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related