Omul din spatele președintelui

Omul din spatele președintelui

Mai usor gasesti (dumne)zei care se intrupeaza in oameni, decat presedinti care sa dea semne ca, in spatele costumului si a functiei, au aceleasi bucurii si nevoi umile ca ceilalti. Da, mai apar din cand in cand un Putin sau Sarzozy la bustul gol, cate un Mujica venit, parca, de pe alta planeta a politicienilor, dar semnele acestea nu sunt decat exceptii care intaresc si mai bine conceptul rigid de presedinte.

O mare parte din explicatie consta in pozele acestor politicieni: protocolare, inerte si plictisitoare, in timp ce dau mana unii cu altii in fata unor insemne arhitectonice cunoscute.

Printre multele premiere pe care le-a adus Obama la Casa Alba a fost si aceasta: poze de om normal. Cu valoare de PR, bineinteles, jucate si inscenate, de ce nu?, dar nu mai putin vii. Au ramas memorabile cele cu printul George:

Sau cu catelul in biroul oval, Obama muscand din mar, alergand pe holuri, tarandu-se pe sub birou sau facand pe plac copiilor:

Apar, acolo, tot felul de fete ale presedintelui, acelea care de obicei cad primele la selectiile oficiale: suparat, obosit, plictisit, mirat, in pozitii mai putin flatante, razand si, doamne fereste, sarutandu-si sotia.

La finalul mandatului, Pete Souza, fotograful oficial al lui Obama, a facut o selectie cu cadrele lui preferate, din aproximativ cele 2 milioane pe care le-a realizat in ultimii 8 ani. Multe dintre ele au devenit virale la data aparitiei, asa ca albumul, in sine, nu avea cum sa treaca neremarcat: 800.000 de mii de like-uri si aproape 400.000 de share-uri.

 

Preferata noastra ramane asta

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded