Lux de Ferentari. Vlad Stoicescu (Dela0.ro): Vrem sa aducem o mai buna intelegere publica a pre-conditiilor saraciei

Lux de Ferentari. Vlad Stoicescu (Dela0.ro): Vrem sa aducem o mai buna intelegere publica a pre-conditiilor saraciei

Cunoasteti anxietatea cauzata de pierderea netului ori a curentului? Intra in categoria probleme din lumea intai, cand minute intregi nu stii ce sa faci cu tine, accesul la informatie e suprimat, iar bateria de la telefon scade nu tocmai vertigions pana la 83%. Intre timp, la cateva strazi (sau, cel mult, cartiere) distanta, exista o capsula din lumea a treia, unde accesul la energie electrica, educatia sau igiena tin de lux.

Fara sa fi suferit in prealabil vreo pana de curent, in toiul noptii de 1 iulie, am dat click pe “Straduinta Rodicai”, unul din materialele publicate de Vlad Stoicescu si echipa FerentariLux despre Rodica, facilitator comunitar in Ferentari. Incepe cu autobuzul 117 tranzitand domol Ferentariul. Trece pe langa un cos de gunoi din care a mai ramas doar o bucatica agatata de un stalp. Suntem pe Strada Bacau, paralela cu Odihnei, la scoala 147. Clubul Mamelor. Violenta domestica. Cuvintele unei femei care are framantari mai mari decat cine castiga Euro 2016: “Si-atunci, eu pentru ce mai traiesc? Pentru ce ma chinui?”.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related