ABSOLUT si Leo Burnett Romania au transformat taramul fantastic UNTOLD intr-un univers multisenzorial cu Absolut Creator

ABSOLUT si Leo Burnett Romania au transformat taramul fantastic UNTOLD intr-un univers multisenzorial cu Absolut Creator

ABSOLUT si Leo Burnett au creat Absolut Creator, platforma online ce a transpus lumi imaginare pe taramul real al festivalului UNTOLD. Utilizatorii au putut construi, nivel cu nivel, universul imaginar Loonia, in timp ce arhitectii proiectului, alaturi de VJ, aflati de partea cealalta a ecranului, le-au urmarit actiunile, transpunandu-le in realitate, prin schele si animatii.

Scopul jocului creat de Leo Burnett si lansat pe absolutcreator.ro a fost acela de a dezvolta o opera de arta participativa, ce a capatat materialitate in instalatia de la UNTOLD.

Pentru fiecare nivel incheiat cu succes, calatorii-creatori ai universului Absolut Creator au putut castiga abonamente 4Days la festival si locuri de cazare in Absolut Camp, pe toata perioada festivalului.

 

"O idee indrazneata a echipei Leo, care ne-a placut mult si pe care am incurajat-o imediat. Parcursul pana la implementare nu a fost unul usor, insa increderea in oamenii cu care am lucrat a facut ca rezultatul sa fie unul surprinzator - o experienta speciala, memorabila pentru consumatorii nostri".
Andreea Munteanu (Brand Manager, Pernod Ricard Romania)

 

De la prima idee si pana la ambalaje sau micile declinari, creativii au urmarit sa sublinieze exact ceea ce si-a propus acest proiect: o pauza de visare, un mic rasfat si o deconectare.

 

"Cu Loonia si al ei Absolut Creator, ne-am dorit o clocotire de opinii. Sunt fascinanti gamerii, cum uita cu totul de ei in acele lumi… Asa ca ne-am gandit: de ce sa nu le ridicam un monument, o instalatie-de-nu-ma-uita pe bune? Sa le transformam lumea aparenta intr-una rezistenta. Daca tot fac basici in degete, apasand nebuneste pe tastatura, macar sa atinga pe bune acea lume virtuala. Sa paseasca in ea, sa se joace de-a v-ati ascunselea, sa isi faca siesta la umbra proiectiilor din Loonia. Ne-am propus ca partea de vizual sa ofere o experienta care sa incante consumatorul, sa il tina aproape de brand si sa simta ca e o relatie de simbioza intre cei doi."
Ada Musat (Copywriter) si Alex Nimurad (Art Director Leo Burnett Romania)

 

Echipele participante

Echipa Leo Burnett Romania:
Ada Musat - Copywriter; Alexandru Cristea - Art Director; Matei Psatta - Head of Digital Strategy; Gabriela Suciu - Brand Communication Manager; Cristian Balaci - Senior Event Producer Video Animation - Rares Bartos; 3D modeller – Klusterart; Script Writer & Director, MC2 - Alin Boeru
Alexandru Nicolescu - Digital Project Manager

Echipa Absolut / Pernod Ricard Romania:
Radu Moldovan Petrut - Marketing Director 
Andreea Munteanu - Brand Manager

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related