Dacă vrei să faci sex, semnează înainte

Dacă vrei să faci sex, semnează înainte

Așa cum o arată prea multele cazuri de viol din lumea civilizată, NU este un cuvânt care pur și simplu nu poate fi auzit. Și cum există o aplicație pentru orice, recent a apărut Sasie, care vrea să îl instituționalizeze într-un fel destul de controversat. 

Menirea ei pare simplă: dacă doi adulți consimt să facă sex, semnează un contract cu adresele lor de mail. Așa, lucrurile nu mai pot fi comentate și dezbătute. Cel puțin asta crede creatorul ei, Sam Hornreich.

Michael Lissack, autorul We Consent, o serie întreagă de astfel de aplicații, spune că scopul acestor aplicați nu este neapărat acela de a le folosi, ci de a discuta despre subiect. 

Criticii acestui tip de aplicații cred că lucrurile sunt mai subtile de atât: un om are dreptul de a se răzgândi oricând, în timpul actului sexual. Iar aplicațiile fac mai mult rău decât bine cuvântului NU, care ar trebui înțeles fără explicații și ajutor suplimentar.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded