Sus de tot, unde aerul e rarefiat si pozele ies bine. Mircea Stoian despre fotografia aeriana

Sus de tot, unde aerul e rarefiat si pozele ies bine. Mircea Stoian despre fotografia aeriana

Multe joburi par interesante, chiar si daca nu le intelegi prea bine. Medic pediatru, chitarist, avocat de divorturi si tot asa. Dar mai sunt si unii oameni care, intrebati ce fac zi de zi, iti vor raspunde ca se urca in avion/elicopter si fac poze. Mircea Stoian este unul din aceia. In lunile urmatoare, se fac 25 de ani de cand a facut primele fotografii aeriene.

Sa explicam pe scurt. Avem, mai intai, fotografia oblica. Adica arta facuta in aer. In cazul acesta, ne spune domnul Stoian, pilotul aparatului de zbor si felul in care te intelegi cu el sunt esentiale. Si apoi, avem maretia ortofoplanului. Care este nici mai mult nici mai putin decat o harta. O harta fotografica a unei bucati de Terra. Iar, ca sa iasa ca lumea, se fac sute sau chiar mii de fotografii perpendiculare cu solul.  Pana in prezent, el si echipa lui au facut ortofotoplanuri pentru situri arheologice si alte obiective din Dobrogea.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related