Cele mai creative orase ale Europei sunt prezente pe 14 octombrie la ”A City Shaped by Creative Industries”, conferinta-maraton pentru antreprenorii in industrii creative

Cele mai creative orase ale Europei sunt prezente pe 14 octombrie la ”A City Shaped by Creative Industries”, conferinta-maraton pentru antreprenorii in industrii creative

Intre 10 si 16 octombrie Bucurestiul devine capitala regionala a industriilor creative. Timp de o saptamana, arta, designul, tehnologia, moda, gastronomia si dezvoltarea urbana vor fi principalul subiect la a 2-a editie Creative Est Festival, o serie de workshopuri, conferinte, seminarii si expozitii, ce vor culmina cu cel mai mare market al industriilor creative Est-Europene in complexul Industria Bumbacului Bucuresti. 

Vineri, pe 14 octombrie, Creative Est prezinta conferinta A City Shaped by Creative Industries la Arcub Hanul Gabroveni, un eveniment special care aduce in acelasi loc 9 speakeri internationali din spatii culturale diverse ce au contribuit la schimbarea oraselor prin proiecte interdisciplinare de arta, design, arhitectura, tehnologie sau gastronomie. Orasele de azi apartin oamenilor iar schimbarea sta in putererea celor care reusesc sa aduca la viata ecosisteme alternative, generatoare de piete noi si creatoare de locuri de munca.

Pe parcursul conferintei centrale Creative Est, participantii vor face un tur de forta prin 8 orase europene care au dezvoltat in ultimii ani business-uri creative cu o contributie importanta la economia locala ori clustere de mestesugari, artizani, designeri sau ingineri. Experti din Nantes, Belgrad, Kiev, Tartu, Bucuresti, Arad, Brasov si Hamburg vor starni curiozitatea si inspiratia celor prezenti vineri la Arcub Hanul Gabroveni.

 

Boris Meggiorin (Franta), director de dezvoltare al clusterului de industrii creative Quarter de la Creation din Nantes vorbeste despre tranzitia de la un oras industrial (al cincilea din Franta ca numar de locuitori) la un hub sustenabil ce tinteste spre a deveni principalul centru cultural din vestul Frantei, dar si despre felul in care interventiile artistice pot ajuta la recuperarea identitatii locale.

In Belgrad, o comunitate de antreprenori creativi a reusit redefineasca imaginea unui oras care acum 16 ani era bombardat in timpul conflictelor din Kosovo. Anja Arandjelovic (Serbia), manager cultural si co-fondator al hubului Mikser House, ajunge la Bucuresti pe 14 octombrie pentru a impartasi din experienta lucrului cu antreprenori si bresle creative si pentru a dezbate impactul unui astfel de proiect asupra publicului si autoritatilor.

Roman Tugashev (Ucraina) va sustine workshopul ”Antreprenor in gastronomie”, cu accent pe business-urile la scara mica din domeniul gastronomiei artizanale si street-food dezvoltate in Kiev de-a lungul ultimilor ani. Printre speakerii prezenti se numara si Egbert Ruhl (Germania), responsabil de regenararea urbana a portului din Hamburg prin intermediul comunitatilor de antreprenori creativi dar si Anda Ionescu & Oana Furdea (Romania), cele doua fondatoare ale asociatiei CitiZenit care si-a propus sa tranforme fabrica TEBA Arad intr-un centru de industrii creative.

Conferinta A City Shaped by Creative Industries va gazdui si etapa finala a pitching session-ului ”Get in The Ring”, organizat de Gea Strategy & Consulting in cadrul festivalului Creative Est.

Astfel, in pauzele dintre prezentari si dezbateri, opt start-up-uri romanesti din industrii creative se vor lupta pentru a demonstra unui juriu specializat ca ideea lor merita premiata. Vor fi alese cele mai bune trei idei, iar valoarea premiilor va fi de 5000 de Euro, oferite de Banca Transilvania, partenerul principal al festivalului Creative Est.

Biletele la conferinta “A city shaped by Creative Industries” costa 30 de Euro si pot fi achizitionate din reteaua Eventbook. Biletul ofera acces la 9 prezentari interactive si aducatoare de inspiratie, alaturi de experti internationali si antreprenori romani, lunch break si networking. Agenda completa a conferintei este disponibila aici.

Conferinta A city shaped by Creative Industries se adreseaza antreprenorilor in industrii creative care au ca misiune dezvoltarea unor proiecte de mare impact la nivelul orasului, precum si celor din sectorul public sau privat ce doresc sa contribuie la evenimente si programe ample de reconversie urbana prin intermediul industriilor creative.

Creative Est este sustinut de Banca Transilvania, partener principal al creativitatii romanesti. Festivalul are loc sub patronajul Reprezentatiei Comisiei Europene in Romania si se bucura de parteneriatului Ministerul Culturii, ARCUB, centrul de proiecte culturale al municipiului Bucuresti si NOD Makerspace.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related