Televiziunea versus vloggerii

Televiziunea versus vloggerii

La noi nu se cearta revistele (care reviste? hahaha) cu bloggerii, ca la altii, dar s-a ajuns la un conflict intre televiziune si vloggeri.

Pe 4 octombrie, la Jurnalul de Seara de pe Digi24, Ioana Ciurlea, Claudiu Pandaru, Florin Negrutiu si Moise Guran Cosmin Prelipceanu au pornit de la stirea ca Ilie, un vlogger din Chisinau, a strans la un fan meet, intr-un mall din Iasi, vreo 350 de adolescenti, eveniment care s-a terminat cu interventia ISU.

De la asta, au ajuns sa discute despre vloggerii romani, spunand, in mare, ca au audiente uriase, desi nu fac nimic. Tonul a fost depreciativ, s-au facut mistouri, pe alocuri, s-a folosit frecvent cuvantul “nimic” versus numarul de subscriberi.

Vloggerii au reactionat, desigur. Unii au comentat pe la postarile altora, altii au vorbit despre asta in vlogguri dedicate.

 

 

Mikey Hash a zis ca, peste vreo cinci ani, jurnalisti ca Ioana Ciurlea vor ajunge sa lucreze pentru vloggeri.

 

Selly a subliniat ca are respect pentru jurnalisti, ca e sigur ca Ioana Ciurlea, de exemplu, a semnat reportaje consistente si relevante, dar ca de data asta nu s-a documentat si a dat-o in bara.

 

Sucre a invitat oamenii sa nu mai urmareasca televiziunile ca, in afara de HBO, Cartoon Network, Discovery si History, toate sunt proaste, vor doar controverse.

Deocamdata, Digi24 sau jurnalistii care au participat la emisiune n-au iesit cu o pozitie oficiala.

Tot felul de probleme. Altfel, conflictul dintre vloggeri si televiziune pare a fi sustinut tocmai de ideea ca unii din prima categorie au audiente care, uneori, le depasesc pe cele ale unor televiziuni, indiferent de continutul pe care il produc, lucru care s-a adus in discutie la noi, aici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related