Meșteșuguri și Concept Store la #ZAIN2016

Meșteșuguri și Concept Store la #ZAIN2016

Ediția din 2016 a festivalului ZAIN - design expressions inspirat de UniCredit Bank – Banca Industriilor Creative se anunță presărată de premiere și de evenimente ce nu pot fi ratate. Între acestea se numără Meșteșug Contemporan, un proiect demarat în 2015, ce a făcut ca anul acesta să se nască primele obiecte ZAIN și Paspartu - concept store, aflat la prima ediție.

Proiectul Meșteșug Contemporan a început anul trecut, cu scopul de a deveni cadrul de întâlnire între designeri și meșteșugari. Cei dintâi aveau să descopere cum pot folosi materialul, ce se poate face cu el, care îi sunt neajunsurile, dar, mai ales, care îi sunt avantajele și cum meșteșugul poate aduce valoare adăugată obiectului creat, în vreme ce meșteșugarii urmau să lucreze propriu-zis la obiecte de actualitate, cu design modern, ancorat în tendințele de acum.

S-a pornit de la proiectele unor designeri și s-a ajuns la meșteșugarii care aveau să le realizeze: 5 designeri, 5 materiale diferite, 5 meșteșuguri.

„Credem că această colaborare se poate dovedi foarte fructuoasă pentru rezultatul final și, personal, cred că „designul meșteșugit” are mult suflet în el și merită susținut și încurajat” spune Georgiana Ciceo, project manager ZAIN.

Proiectul s-a concretizat în 5 colaborări frumoase, din care s-au născut primele obiecte realizate sub umbrela ZAIN și care vor putea fi văzute, alături de procesul documentat al realizării lor, în premieră în cadrul Expoziției ZAIN 2016, între 2 și 6 noiembrie, la Cluj, în fosta Casă de Modă, str. George Barițiu, nr. 4-6.

Mai mult decât atât, duminică, 6 noiembrie, de la ora 16:00, tot la Casa de Modă, meșteșugarii vor lucra la fața locului obiectele realizate în proiect, astfel încât vizitatorii vor putea vedea direct cum sunt realizate acestea.

Au făcut parte din proiect: INDEE & dnul Ninu Martin - piele, Roxana Pop & Nistora Ceramics - ceramică, Florina Dascăl & coolwoolstudio - textile | lână | croitorie, Cimpan Istvan - textile | croitorie | piele | pictură pe piele, Georgiana Ciceo & Nádudvary László György- argint.

Paspartu este Concept Store-ul realizat de ZAIN - design expressions și Numa Design, pentru prima dată, la ZAIN 2016. Acesta e un cadru de vânzare temporar, amenajat într-un spațiu deosebit, care își suprinde consumatorul cu o atmosfera exclusivista si incitanta, de neratat in timpul festivalului.

Concept Store-ul nu face doar vânzare de produs, ci dechide calea către un alt fel de lifestyle. Pătrunde, printr-o diversitate de bunuri și servicii selecționate după un concept specific, pe o cale ce duce spre răspunsul dorințelor si preferințelor celor care înțeleg, apreciază și adoptă acel stil de viață.

Paspartu a apărut din dorința și necesitatea de a oferi un spațiu exclusiv dedicat obiectului de autor, obiectului de design industrial si articolelor de fashion design, care să medieze relația dintre designer / producător / vânzător / consumator. Organizatorii și-au propus inițierea și educarea publicului cu privire la aportul pe care designul și creativitatea îl pot aduce în viața și în societatea noastră, precum și formarea unei comunități unite de aceleași principii și interese estetice, un cadru propice socializării și networking tuturor celori interesați de aceste valori.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj. Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. Mulțumim UniCredit Bank – Banca Industriilor Creative pentru suport.

Parteneri: Aqua Carpatica, Kumpania, UBER
Parteneri media: Republica, Radio Guerrilla, Revista Atelierul, Beau Monde, Designist, Experimentalist, IAA YP Cluj, Igloo Media, IQads, Modernism, SUB25, The Institute, Webcultura, Revista Zeppelin, Zile și Nopți, Alist Magazine, ZONIZ.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related