Retrospectiva video 2016 - Un an animat in culorile studioului OnScreen

Retrospectiva video 2016 - Un an animat in culorile studioului OnScreen

Iata ca se apropie finalul inca unui an si deja a inceput spectacolul: jingle-urile incep sa se auda in magazine, reclamele de Craciun fac senzatie pe internet, iar clientii dau din ce in ce mai multe emailuri si telefoane in asteptarea nelinistita a ultimelor runde de feedback. Vin Sarbatorile!

Pentru OnScreen, a fost un an destul de animat, plin de peripetii, multa munca, dar mai ales satisfactii si voie buna. Pe langa Doodle Magic Board, panoul interactiv care a facut senzatie la evenimente, a fost anul cu cele mai multe filmulete livrate de pana acum. Pentru ca ar fi fost greu sa le includem pe toate, am realizat o selectie cu cele mai memorabile, care au dat viata povestilor unor startapuri, branduri mai cunoscute, sau pur ale unor evenimente importante din viata de zi cu zi.

 

1. Felicitari de Craciun [Romana - Whiteboard Animation]

Anul trecut, de Sarbatori, OnScreen a primit brief de Polul Nord sa faca 2 felicitari: una pentru clientii familisti si una pentru tinerii care-si petrec revelionul pe placa in Poiana Brasov. Rezultatele l-au incantat pe Mos, care a promis sa mai trimita comenzi si anul acesta.

 

2. Sun Plaza -  Remodelarea Sun Plaza [Romana - Whiteboard Animation]

Un adevarat reper in Sudul Capitalei, Sun Plaza a atras milioane de vizitatori in cei 6 ani de la deschidere. Anul 2016 a dat startul unor ample lucrari de extindere si remodelare, ce vizeaza o suprafata de 11.000 m.p. si crearea a 40 de magazine noi. Sun Plaza a ales sa-si expuna planurile cu ajutorul unui filmulet in stilul whiteboard animation.

 

3. Lugera - Outstanding IT Candidates [Engleza/Olandeza - Whiteboard Animation]

Un business de succes e construit cu oameni fericiti si pasionati. Un recruiter modern are nevoie de povesti interesante pentru atragerea oamenilor. Cum pescuiesti pestisorul de aur, intr-un ocean de aplicanti? Cum ar arata o zi de munca fara stresul si formalitatea de la birou? Astea sunt intrebarile la care Lugera a incercat sa gaseasca raspuns cu povestile din filmulete.

 

4. Every Can Counts [Romana - Whiteboard Animation]

Cu totii stim ca e bine sa reciclam, dar putini romani se intereseaza de ce sau cum ar putea face asta. Every Can Counts cauta sa faca din reciclarea dozelor de aluminiu un obicei zilnic, iar pentru asta aveau nevoie sa le explice oamenilor de ce, dar mai ales cum, intr-un mod memorabil.

 

5. KNAID - [Engleza - 2D Flat Animation]

Lumea moderna a devenit atat de dependenta de internet, incat am uitat cum sa traim fara el. Ce ne facem fara semnalul 4G? Informatiile nu s-au nascut pe internet, ci internetul s-a nascut din informatii. La un moment dat, fie si pentru scurt timp, s-ar putea sa fim nevoiti sa ne intoarcem back to basics.

 

6. ID Maison Bois [Franceza - 2D Flat Animation]

Cum construiesti un camin durabil, fara costuri exagerate? ID Maison Bois, constructor francez de case, a ales sa spuna povestea potentialilor clienti printr-un filmulet adresat publicului lor.

 

7. Evotech [Engleza/Germana - Whiteboard Animation]

Stiai cate produse din viata noastra de zi cu zi au nevoie de sticla de calitate? Evotech, producator de sticla, a ales sa le explice clientilor germani printr-un doodle video cu ce se mananca industria lor. Evident, standardele sunt nemtesti.

 

8. Catalog Aperta - Creativitatea la birou [Romana - Whiteboard Animation]

Zi plictisitoare sau lipsita de inspiratie la birou? Nu si cand ai un pic de imaginatie! Obiectele de papetarie sunt cele mai la indemana instrumente care ne permit un pic de creativitate in viata de zi cu zi, iar Catalog Aperta ne incurajeaza sa experimentam cu ele.

 

9. Aplicatia POSM JJ Displays [Romana - Whiteboard Animation]

Cand lucrezi cu stocuri, inventare si alte lucruri netrebnice care-ti mananca zilele, ai nevoie de un robotel care face treaba in locul tau, nu? Pentru asta s-a inventat aplicatia POSM, un tool pentru usurarea muncii agentilor de vanzari din teren. Au ales sa se prezinte printr-un doodle video.

 

10. Invitatie nunta si botez [Romana - Whiteboard Animation]

O nunta si un botez in aceeasi zi - ce prilej de poveste mai frumos si plin de fericire exista? Pentru Olivia, Diana si Silviu, ea s-a transformat intr-un doodle video animat cu multe amintiri, locuri, sentimente si sperante pentru viitor.

 

11. Aplicatia Twinfog [Engleza - 2D Flat Animation]

Cand te muti intr-un loc nou, cum e un campus universitar, e foarte dificil sa cunosti oameni cu aceleasi interese si sa nimeresti in locuri interesante. Cam asta e premisa de la care porneste Twinfog, o aplicatie social media pe baza de locatie, dezvoltata de niste ITisti romani din diaspora.

 

A fost un an animat, cu multe proiecte frumoase, multe schimbari si cu foarte multa experienta acumulata. Urmeaza un final de an, cu siguranta la fel de incarcat de agitatia Sarbatorilor, dar unul la care micul studio, compus dintr-o echipa tanara si plina de energie, il intampina cu bratele deschise.

OnScreen a debutat in 2010, ca studio de post productie video, apoi in 2012 a fost primul care a introdus tehnica whiteboard animation in Romania. In 2015 a fost castigator la sectiunea StillMapp, din cadrul festivalului iMapp. Pe langa animatie video, studioul are experienta in tehnologii creative, precum video mapping, Doodle Magic Board, Pop-Up Digital Cake, stage design, backdrop design, interactive floor/wall sau activari in-store.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related