Ziduri misto ca-n Bucuresti...

Ziduri misto ca-n Bucuresti...

Daca te uiti la oamenii care merg prin Bucuresti - pe jos, in tramvaie, in masini, biciclete, longboarduri, scutere sau cum mai vor - vezi ca ei nu se prea uita in jur. Se uita in ecranul smartphone-ului, cel mai adesea, uneori sunt concentrati la drum, alteori se uita in jos, baietii dupa cate o tipa misto, fetele si ele, multi nicaieri - dar nu in jur. Si e legitima intrebarea: bine, frate, dar ce sa vada in jur? Blocuri gri, fatade pe care adeseori sta avertismentul "atentie cade tencuiala", blocuri de sticla si de birouri, lipsite de personalitate? Nu mai zicem iar de tipele misto, ca nu e politically correct...

Tocmai pentru ca oamenii Bucurestiului sa aiba ce vedea - si sa vada ceva ce le trezeste privirea si le imbogateste drumul la scoala, la piata, la munca, la intamplare - Sweet Damage Crew da de cativa ani culoare orasului: picturi murale ce rasar ici si colo pe calcanele unor cladiri, transformand Bucurestiul intr-un fel de galerie de arta urbana.

Asa, mai intra si orasul nostru in randul lumii cool, ca sa nu mai zicem cu naduf "ce misto e la Berlin... sau la Barcelona". Poate fi misto si la Bucuresti - trebuie doar curaj, talent si spray-uri cu vopsea. Si, din cand in cand, o mana de ajutor: cum a dat Beck's via CAP, baietilor de la SDC, in proiectul numit Beck's Urban Studio.

Ideea Beck's Urban Studio s-a nascut in spatele zidurilor de pe Bulevardul Dacia 57. Adica intr-o cladire interbelica, care a apartinut candva unei domnisoare de onoare a Reginei Maria, si unde acum isi desfasoara activitatea CAP.

O fi contat si locul in economia partidei, cum se spune in fotbal. Din cladirea asta cu pedigree, ideea a mers pana in Pipera, unde in sala de prezentare Molson Coors a primit aprobarea sa existe. Mai avea nevoie de un zid, de maini pricepute si de vopsea. Zidul i l-a dat Regia: un perete de 360mp, suficient pentru cea mai mare pictura murala din Bucuresti. Mainile (cu talentul aferent) au fost cele ale membrilor Sweet Damage Crew, de care am pomenit mai sus si despre care puteti afla mai multe pe net sau, si mai bine, la o plimbare prin Bucuresti.

Dupa ce oamenii au votat pe net desenul favorit din trei variante propuse, ideea a prins viata pe zidul din Regie, in trei saptamani. Aparitia ei pe zidul din Regie a fost intampinata cu o petrecere la Racing Pub din Regie, unde Macanache si The Putreds a marcat acest "inca un pas" pentru cool-ificarea Bucurestiului.

Una peste alta, a fost misto. Mai vrem. Orasul mai vrea.

 

Echipele participante

Echipa CAP
Adrian Dragan - Senior Copy
Mara Stoenescu - Group Account Director
Adrian Samson - BTL Manager
Codin Caradimu - Creative Director
Hun Attila - Senior Art Director

Echipa Beck's
Virginia Radu - Junior Brand Manager
Alexandra Butoi - Senior Brand Manager

Echipa V8
Andrei Cucoanes – Creative Director
Oana Nastase – Head of Copy
Corina Angearu – Client Service Director
Iulia Bivolaru – Account Executive
Adrian Stefanescu – Social Media Manager

Echipa Zenith Romania
Cosmina Bandui - Communications Planner
Vlad Bocean - Digital Communications Planner
Roxana Cerchez - Performance Specialist
Alina Bonta - Performance Specialist
Alexandru Ciobanu - Programmatic Specialist

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Zenith

Zenith este The ROI Agency. Printr-o combinatie unica de date, tehnologie si specialisti in domeniu, facem fata chiar si celor mai complexe provocari si contribuim activ la cresterea business-urilor clientilor... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related