Multimile #OUGprotest: de la Amsterdam in Praga si din Cluj pana-n Buzau

Multimile #OUGprotest: de la Amsterdam in Praga si din Cluj pana-n Buzau

Bucurestiul este in centrul atentiei, pentru ca aduna multimile cele mai mari, insa nu doar capitala Romaniei inseamna Romania. Asadar, incercam sa adunam intr-un singur loc fotografii, mesaje si oameni de la protestele de prin alte locuri. Din tara si din afara.

Lucruri care, in mod normal, nu s-ar intampla nicicum au devenit, de marti incoace, rutina peste tot: pancarte destepte, figuri saturate, dar zambitoare, comunitati trezite dintr-un somn lung. Orasele mici au devenit rotitele care pun optimismul in miscare, inclusiv in Bucuresti. Iar societatea romaneasca adauga noi straturi felului in care a invatat de-a lungul timpului sa protesteze: nuante, incapatanare, munca de echipa. Stiti vorba aia ”nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii”. Ei bine, la naiba cu ea! Ne facem iluzii!

Sunt atatea de spus despre ultimele doua-trei zile, incat in mod normal ne-am plange ca nu stim de unde sa incepem. Dar de data asta stim. La Barlad, in ocaratul judet Vaslui, un om a iesit sa protesteze si a fost batut pentru asta. Se cuvine sa incepem cu el, pentru ca cel mai dureros nu e sa ti-o iei din greseala de la jandarmi, ci sa dea in tine taman semenii tai.

 ”Un om la Barlad” este singura descriere ce putea fi data acestui act de curaj.

 

 

Apoi, a mai aparut unul. Tot pe acolo.

 

Apoi, avem Buzaul. Va trebui sa credeti cuvintele subsemnatului in privinta aceasta: la Buzau nu se protesteaza, de obicei. Cu atat mai putin impotriva partidului aflat la guvernare. Dar acum, se iese si acolo - trei, patru, cinci sute de oameni imbracati bine. Depinde de zi si pe cine intrebati. 

 

 

Trecem la Cluj-Napoca, unde nu credem ca le-a bagat nimeni inca wi-fi pe transportul in comun. Dar nu asta ii baiul, nu? Amu-i amu!

 

 

Caracalul, orasul domnului ministru ”Autre Question”, este si el in strada

 

 

Si Braila si-a luat fes, carton si marcar si s-a pus pe defilat. Fo' mie, cam asa.

 

Un ocol pana la Amsterdam, cu voia dumeavoastra, si apoi revenim la noptile frumoase din strada de la noi. 

 

 

Tot de la Amsterdam. Nu credem ca oamenii astia cer prea multe, ce ziceti?

 

 

Inseram si trei update-uri rapide din capitala, pana venim cu calupul doi (primul e aici). Cum ar spune Chirila: dimineata, de mii de ani e greu. Dar cand ai o treaba prin centru, parca te trezesti mai usor. Primul protestatar de azi, 3 februarie, era la datorie in jurul orei 9.05.

 

 

Iar baiatul asta e chiar culmea. Sa te muti in centrul Bucurestiului cu biroul, ca sa poti lucra si protesta in acelasi timp?! Dar credeam ca factorii agitatori din piata n-au job, n-au capatai, n-au de lucru p-acasa. Game changer, nene!

 

 

Cat despre cultura, nici la teatru nu mai poti merge fara sa fii trimis, in mod subversiv si degeaba, in Piata Victoriei.

 

 

Praga e superba in perioada asta a anului, ia uitati! #Uniti#Abrogam

 

 

Infratirea. Making of.

 

 

                        [Articol in curs de actualizare]                   

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded