"Nashite priyateli, bŭlgarite", adică ”prietenii nostri, bulgarii”

"Nashite priyateli, bŭlgarite", adică ”prietenii nostri, bulgarii”

Se protestează în toata toată țara, ba chiar prin toată Europa, așa cum arătat și scris într-unul din articolele noastre. Însă protestul de la Sofia este special. Pentru că este organizat chiar de cetățeni bulgari.

Prin Cluj-Napoca, Timișoara și nu numai, s-au strigat serile trecute lucruri precum "București, suntem cu voi!”. Pentru un bucureștean, chestia asta trebuie că trezește o senzație plăcută, de solidaritate și bucurie. Nu degeaba s-a tot spus în ultima vreme că Guvernul a reușit să zgâlțâie în români un sentiment de coeziune neatins până acum.

Dar se pooate și mai bine de atât. Uităm, de multe ori, că nu mai suntem singuri pe lume. De un deceniu încoace, facem parte dintr-o familie cu 28 de copii. Ne mai ciondănim, ne mai pârâm unii pe alții și ne mai altoim din când în când prin ambasade, dar, până una alta, we're stuck with each other. Iar asta e bine.

Vecinii de la sud au decis să vină în susținerea protestatarilor din România. Poate că nu suntem mereu pe aceeași lungime de undă cu bulgarii, dar protestul lor dedicat protestului nostru trebuie să fie privit așa cum merita: e o chestie mișto. 

Așadar, dacă vă aflați duminica asta la Sofia sau prin împrejurimi, dați o fugă și pe acolo. Niște români și niște non-români protestează.
Благодаря ви, братя!

Încă o dată, pagina de facebook a evenimentului este aici 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related