Două asociații studențești, un mesaj comun: #NUCorupției

Două asociații studențești, un mesaj comun: #NUCorupției

Asociatia Nationala a Asociatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si-a anuntat pozitia in privinta protestelor din Piata Victoriei. Azi, la 17:58, au publicat un mesaj pe pagina de Facebook prin care cheama la unitate si rezistenta, in strada.

E momentul sa demonstram ca putem sa rezistam, ca nu lasam o mana de politicieni sa ne fure viitorul si ca luptam impotriva unui sistem corupt!

Peste ani se va vorbi despre cum studentii au iesit din camine, apartamente, garsoniere si case si au luptat pentru Romania. Acesta este testul nostru!

Insa trebuie sa fim, in continuare, uniti, sa aratam ca ne pasa si sa ne spunem raspicat punctul de vedere!

 

Reprezentantii asociatiei pun la dispozitia studentilor un pachet de logo-uri „Eu Protestez”, ce pot fi folosite pentru editarea fotografiilor proprii, pentru exprimarea pozitiei si in online.

Si Uniunea Studentilor din Romania (USR) a luat pozitie, rezumata prin #NuCoruptiei. Mesajul e scurt si la obiect: 

Nu vrem sa fim o generatie de sacrificiu in tara noastra!
Ne vedem in strada!

 

Pe pagina de Facebook a Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti, a fost publicata o scrisoare semnata de Emil Ionescu, decanul facultatii. Adresata tinerilor, face o paralela cu experienta sa in perioada comunista si aminteste ca „nimic nu se obtine fara rezistenta. Iar rezistenta, acum, se numeste Piata Victoriei.”

Azi, cind ii vad la televizor pe guvernantii nostri, am o puternica senzatie de deja vu. Promisiunile de salarii marite le-au facut si actualii guvernanti, si Nicolae Ceausescu. Sint prea in virsta ca sa ma mai pot insela. Oamenii de aceasta categorie iti pun cizma pe git si te intreaba daca nu cumva te stringe. Daca va doriti o tara in care sa puteti trai, luati aminte: nimic nu se obtine fara rezistenta. Iar rezistenta, acum, se numeste Piata Victoriei.

Nu stiu cit vor sanctiona europenii ceea ce se intimpla in aceste zile la noi. Si nici nu are importanta. Important e ca, prin rezistenta noastra activa si vizibila, cream ceea ce avem nevoie (si ceea ce guvernantii de acum nici nu isi imagineaza ca ar putea conta): solidaritatea noastra, nu mafiota, ci aceea intru valori comunitare, de care nu iti este rusine.

 

Amintim ca protestele din Piata Victoriei impotriva adoptarii netransparente si fara dezbatere a OUG 13/2017 a determinat o serie de branduri sa intre in dezbaterea publica: cei care si-au donat produsele si serviciile, conducatorii de companii, corporatiile internationale, eJobs, Patru Maini, Ryanair. Si vedetele.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related