Meta-premiu: cel mai bun spot Gopo

Meta-premiu: cel mai bun spot Gopo

Premiile Gopo de anul asta au venit si-au trecut foarte repede. Nu stiu voi, dar eu cu sentimentul asta am ramas. Ca-n fiecare an, s-a discutat intens, si apreciativ, si pe hatereala. Cel mai mult despre tinute si invitatii, dar si despre filme. N-aveam incotro. Unii s-au plans ca n-au primit invitatii si ca cinematografia r0maneasca e un establishment ca o casta, care nu primeste prospaturi. Altii s-au alintat ca au primit invitatie, s-au dus pana acolo, dar n-au mai intrat.

Organizatorii (Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc - adica Tudor Giurgiu - si Babel Communications - adica Springer & Jacoby Romania) au incercat un livestream, dar era cu flash si pe telefoane nu a mers, deci degeaba. Au compensat insa, ca-n fiecare an, cu batranul text: status update-uri in timp real pe pagina lor de Facebook.

La capitolul filme si premii, Sieranevada le-a luat pe cele mai importante (film, regie si scenariu), urmat de Caini (debut si imagine) si Inimi cicatrizate (imagine, scenografie). Anamaria Antoci, pe care-o puteti (re)citi aici, a luat premiul de tanara speranta. Gasiti aici toti premiantii. Daca vreti niste informatii interesante despre filme si cine le-a facut, cititi asta (dar aveti grija ca tre' sa cautati, intr-un tab separat, toti oamenii mentionati, ca nu prea exista referinte la filmele lor, de parc-am fi toti experti in cinematografia romaneasca). A, si tinutele.

Mie, din toata treaba asta, cel mai mult mi-a placut spotul (lansat in ziua evenimentului). E cu trei secvente care isi trag seva inspirationala din trei dintre filmele mari de anul asta: Doua lozuri, Inimi cicatrizate si Caini. Alex Bogdan (care-a prezentat Gala) trece prin toate, alaturi de actorii din filmele originale. Tot el a si scris scenariul si a regizat spotul. V-am pregatit credits mai jos.

 
Scenariu si regie: Alex Bogdan
Imagine si grading: Andrei Oana 
Montaj si sunet: Tudor D. Popescu
Distributie: Alex Bogdan, Raluca Aprodu,
Andi Vasluianu, Alexandru Papadopol, Serban Pavlu

Aceeasi echipa (dar cu Marius Apopei la imagine) a mai facut un spot - un cadru secventa de doua minute - , cu tema Sieranevada, dar nu e online, doar a fost proiectat in cadrul Galei.

Acestea fiind zise, putem sa-ncepem sa discutam despre urmatoarea editie?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related