Weekend-ul premierelor la BIEFF: The Politics of the Body / Guy Maddin @ Berlinale Forum Expanded / Cate Blanchett în 13 roluri în Manifesto / Golden Shorts @ Cannes, Veneția, Locarno

Weekend-ul premierelor la BIEFF: The Politics of the Body / Guy Maddin @ Berlinale Forum Expanded / Cate Blanchett în 13 roluri în Manifesto / Golden Shorts @ Cannes, Veneția, Locarno

În acest weekend, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF invită publicul bucureștean la un adevărat roller-coaster cinematografic, prezentând în premieră în România câteva dintre cele mai explozive titluri din selecția sa de anul acesta.

Despre politicile corpului și spiritualitate în era digitală - highlight-urile competiției internaționale BIEFF 2017

Vineri, pe 31 martie, de la 18:00, și duminică, 2 aprilie, la 21:00, la Cinema Muzeul Țăranului, Competiția Internațională BIEFF 2017 provoacă dezbateri intense cu The Politics of the Body, program tematic ce confruntă prejudecățile legate de corpul uman, atrăgând atenția asupra complexelor implicații socio-politice ale identității și oferind o platformă de exprimare comunităților marginalizate și politizate. Trei dintre realizatorii filmelor - Maja Borg, Christos Massalas și Rino Stefano Tagliafierro, vor fi prezenți pentru dezbateri după proiecții, cu sprijinul Ambasadei Suediei, al Fundației Culturale Grecești și, respectiv, al Institutului Italian de Cultură.

Cu aceeași invitație la empatie și reflecție asupra condiției umane, în era plină de paradoxuri a digitalului, programul de competiție Searching for Transcendence propune o incursiune fascinantă în subconștientul nostru individual și colectiv, la granița ambiguă dintre real și virtual, dintre profan și metafizic - duminică, de la 15:00, la Cinema Muzeul Țăranului. De asemenea, la Cinema Muzeul Țăranului mai puteți prinde reluările popularelor programe de competiție You Are Another Me (sold out acum două zile la Cinema Elvire Popesco) - vineri de la orele 21:00 - și The Alchemy of the Frame - sâmbătă de la 16:30.

Guy Maddin în premieră românească: Berlinale @ BIEFF 2017 - Nostalgia for the Future

Vineri de la 20:30, și sâmbătă de la 18:30, la Cinema Elvire Popesco, BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin - din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded - în programul Nostalgia for the Future, realizat în parteneriat cu Arsenal Institute for Film and Video Art și cu sprijinul Goethe-Institut. Investigând relația complexă a individului cu istoria și rolul miturilor, ficțiunii (și al cinema-ului) în construirea identităților naționale, programul include, alături de cel mai recent titlu semnat de legendarul regizor de film experimental Guy Maddin - Bring Me the Head of Tom Horton - lucrări ale câtorva dintre cei mai interesanți artiști vizuali contemporani: Larissa Sansour, Søren Lind și Clemens von Wedemeyer. Aceștia din urmă vor fi prezenți la proiecții și vor discuta cu spectatorii în cadrul sesiunilor de Q&A.

Proiecții eveniment: Golden Shorts – Best Films in Major Festivals și Premiile BIEFF 2017

Popularul program dedicat scurtmetrajelor care au câștigat marile premii la Cannes, Veneția, Locarno, Clermont-Ferrand revine la BIEFF, fiind proiectat la Cinema Elvire Popesco, sâmbătă, pe 1 aprilie, de la ora 21:00, și duminică, de la 18:00.

De asemenea, filmele premiate la BIEFF în cadrul Galei de închidere de sâmbătă, 1 aprilie, au parte de o proiecție specială la numai o zi după decernare. Duminică, pe 2 aprilie, de la ora 21:00, la Cinema Elvire Popesco, veți putea viziona alegerile juriului pentru Marele Premiu BIEFF 2017 (oferit de Institutul Cultural Român), Premiul pentru Cel Mai Bun Regizor și Premiul pentru Cel Mai Bun Concept Vizual (ambele oferite de Cinelab România), Premiul pentru Cel Mai Bun Regizor Român (oferit de Uniunea Cineaștilor din România), Mențiunea Specială a Juriului, plus câștigătorul Premiului Publicului.

Meet the Experts @ BIEFF 2017

Seminarul anual The Lifespan of Cinematic Experimentation va fi o întâlnire de neratat în cadrul căreia participanții vor învăța din experiența unor profesioniști de renume ai industriei, cu experiență în comitetele de selecție și în echipele manageriale ale unor festivaluri și instituții prestigioase. Ei sunt membrii juriului competiției internaționale BIEFF 2017: Nora Molitor – reprezentantă Berlinale Forum Expanded și Arsenal Institute for Film and Video Art; Paolo Moretti – membru al comitetului de selecție al Festivalului de Film Documentar FIDMarseille și program advisor pentru Visions du Réel Nyon; Boglárka Nagy – responsabilă de proiecte de film la Institutul Francez din România și programatorul Cinema Elvire Popesco, membră a comitetului de validare Europa Cinemas.

Întâlnirea are loc sâmbătă, pe 1 aprilie, de la ora 16:30, în foaierul Institutului Francez din București (Bd. Dacia, nr. 77). Intrarea este liberă, însă vă rugăm să vă înscrieți la [email protected], cu un mail cu numele și cu numărul de locuri de rezervat.

Tur de forță actoricesc @ BIEFF 2017: Cate Blanchett în 13 roluri în premiera românească a Manifesto

În finalul ediției sale de anul acesta, BIEFF aduce în premieră în România, cu sprijinul Goethe-Institut și al distribuitorului The Match Factory, filmul-eveniment Manifesto, în care celebra actriță Cate Blanchett interpretează 13 personaje diferite într-un impresionant tur de forță actoricesc. Anul acesta și-a început cu succes cariera în circuitul festivalurilor de film, fiind proiectat în premieră internațională în selecția oficială a festivalurilor de la Sundance și Rotterdam. Punând în discuție rolul și responsabilitatea artistului în societatea de azi, filmul este o revizitare din perspectivă contemporană a manifestelor câtorva dintre cele mai semnificative mișcări artistice ale secolului 20: suprarealismul, dadaismul, futurismul, constructivismul etc.

Ambele proiecții Manifesto sunt deja sold out, în vreme ce proiecțiile de competiție și programele tematice se bucură de un interes deosebit din partea publicului, biletele urmând a fi în curând epuizate. De aceea recomandăm celor interesați să rezerve cât mai din timp locuri la proiecții.

În plus, la cererea publicului, BIEFF organizează o proiecție suplimentară a filmului Endless Poetry / Poesia sin fin de Alejandro Jodorowsky, duminică, la Cinema Elvire Popesco, de la ora 13:00.

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF are loc în perioada 28 martie – 2 aprilie 2017, la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco.

Organizatori: Asociația Culturală Manekino, în parteneriat cu PRINTOR COM și Asociația Film Monitor

Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național al Cinematografiei, Ministerul Culturii și Identității Naționale

Cu sprijinul: Institutul Cultural Român, Uniunea Cineaștilor din România, Muzeul Național al Țăranului Român, Ambasada Franței, Institutul Francez, Goethe-Institut, Forumul Cultural Austriac, Swiss Sponsors’ Fund, Ambasada Elveției, Ambasada Suediei, Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul Italian de Cultură, Fundația Culturală Greacă, Le Fresnoy – Studio National des Arts Contemporains, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Universitatea Națională de Arte, MUBI

Sponsori: Cinelab România, NouMax, MDV Studio, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești

Parteneri de ospitalitate: Hotel Venezia, Journey Pub, Lente, Lokal, Sky Tour

Văzut de: Radio Guerrilla | Parteneri: DHL, Canopy, ZeList Monitor | Bilete prin: Eventbook

Parteneri media: Radio România Cultural, HotNews, Agerpres, Cinemagia, Zile și Nopți, Cinemap, Adevărul LIVE, BRRlog, Scena9, Cinepub, Decât o Revistă, Observator Cultural, Revista ARTA, Revista Zeppelin, Igloo, Liternet, Ziarul Metropolis, Ziare.com, IQads, ART7, SUB25, Think Outside the Box, All About Romanian Cinema, Acoperișul de sticlă, Dissolved Magazine, The re:art, A List Magazine, Glamour România, Bucharest City App, Film New Europe

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related