Superputerea ca rutina

Superputerea ca rutina

Cum poti defini excelenta medicala? Cum o poti descrie, fara a-i pierde din complexitate , fara a-i falsifica sau dilua substanta? Sunt intrebari ridicate de brief-ul pentru Regina Maria. Cifrele sunau impresionant, titlurile si acreditarile medicilor si Centrelor de Excelenta la fel – dar simteam ca pe langa cifre si titluri era nevoie de mai mult.

Ceva esential, poate acel ceva pe care il intuisem si chiar simtisem in vizitele de documentare la Ponderas Academic Hospital, in salile de operatie, in centrul de training de aici si in discutiile cu Prof. Dr. Catalin Copaescu si echipa sa. Este vorba despre incredere. Increderea medicilor de la Ponderas Academic Hospital in forta echipei si procedurile care le guverneaza activitatea si, mai ales, increderea pacientilor ca de aici vor pleca vindecati.

Cand eram copii, aveam toata increderea in personaje fantastice, diversi supereroi, sau in persoane reale pe care le inzestram cu superputeri - mama, tata, bunicii.. Adulti fiind, adeseori ne raportam la medici cu aceeasi atitudine: le transferam superputeri menite sa ne ofere liniste, incredere, ii transformam in supereroii de care credem ca avem nevoie pentru a ne salva... De cate ori nu am auzit - sau chiar spus noi insine: "du-te la doctorul X, ca el te face bine"?

La Ponderas Academic Hospital am inteles ca aceasta traditionala raportare a pacientului roman la medic este in acelasi timp gresita, cat si intrucatva intemeiata. Este gresita pentru ca oamenii de aici ne-au explicat ca nu sunt supereroi; dar este in acelasi timp si justa deoarece procedura de tratament specifica Ponderas Academic Hospital, care presupune ca fiecare caz este tratat de la inceput de catre o echipa unita alcatuita din cei mai buni medici specialisti, da pacientilor motivele - rationale de asta data - pentru increderea acordata doar supereroilor.

Iar noua ne-a dat calea de a vorbi despre excelenta medicala: daca exista un superdoctor care te face bine, la Ponderas Academic Hospital, acela este echipa.

Echipa Regina Maria + CAP: Cristiana Vago, Monica De Romeo, Greta Redeleanu, Cristina Purcarea, Codin Caradimu, Dorin Ilie, Alexandru Dragomirescu, Loreta Isac, Attila Hun, Sanziana Serbanescu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related