Cel mai frumos balcon, cea mai mare groapă, cel mai norocos pacient

Cel mai frumos balcon, cea mai mare groapă, cel mai norocos pacient

După ce a dat știre în țară că e în căutare de logo pentru București (iar creativii i-au răspuns aici), acum Primăria București premiază cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă fereastră. Chiar dacă pare scoasă de pe TNR, știrea e pe bune, la fel ca iepurașii aceia care dau coșmaruri copiilor, în fața Casei Poporului. 

Dacă e liber la concursuri în București, adăugăm și noi câteva propuneri: Cea mai mare groapă, cel mai inexistent trotuar, cine petrece cel mai mult timp în trafic.

Dar sa ramânem la cel cu balcoane, până una alta, pentru că și-a arătat deja potențialul. Oamenii sunt entuziasmați și au început să concureze deja cu poze, ironii, glumițe mai mult sau mai puțin reușite. Alții au rămas serioși. Au fost câțiva care au dat-o în subînțelesuri și minimalisme. De altfel, în fața absurdului, toate reacțiile sunt corecte. Noi am încercat să adunăm din toate registrele.

 Bogdan Patru oferă un posibil concurent: 

Narcis Anton are ambiții înalte:

 Dacă tot mai aveam ceva spațiu pe balcon, am zis să construiesc ceva frumos și poate să câștig premiul pentru "Cel mai frumos balcon". Firea, look here!

Academia de Urserie au și ei un candidat:

Firea va organiza concursurile "Cel mai frumos balcon" si "Cea mai frumoasa fatada", bucurestenii fiind invitati sa isi impodobeasca si sa curete cladirile, balcoanele, ferestrele si gradinile #BUCURESTIOPTIMIST #PARTIKIP

Cu calul primiti?

Au urmat apoi analizele.

Teodor Tita propune un scenariu îngrijorător-adevărat:

 PMB organizează concursurile "cel mai frumos balcon" și "cea mai frumoasă fațadă". Câștigătorii vor fi selectați după o metodă simpla: pentru fațade se identifică acele clădiri pe care apare avertismentul "atenție cade tencuiala", iar pentru balcon cele cu bulină roșie.

Plasat strategic pe partea opusă a străzii, juriul va aștepta ca balconul, respectiv, fațadele să cadă pe trotuar, apoi le va analiza cu atenție și va decide care dintre ele merită premiate. Experții primariei sunt de părere că participarea va atinge cote peste estimări in cazul unui cutremur cât de cât semnificativ.

Oana Dobre-Dimofte si o imagine tulburatoare:

Primăria organizează un concurs în care se premiază cele mai frumoase balcoane. Şi singura imagine pe care o am în cap e Hugh Hefner, după un an în Pantelimon.

Gabriel Sandu numără gospodarii:

Știți balcoanele alea din București zugrăvite, împopoțonate, sinistre, în discrepanță cu restul clădirii, de un kitsch fantastic? De s-a mai trezit vreun „gospodar” să facă el mai frumi ca toată lumea?

E, duamna Firea nu doar că nu le descurajează, ba chiar le premiază. Din banii bucureștenilor, dă premii în roni ptr „cel mai frumos balcon” și „cea mai frumoasă fațadă”.

Și folosește în comunicate cuvântul „gospodar” inadmisibil de mult. Gospodăria dreaq.

Eu zic să punem un mare mileu peste tot orașul (să fie folosit și ca plasă să nu se mai cace porumbeii în capul nostru) și să încheiem povestea. Apoi, dacă merge bine, extindem mileul pe toată țara. Ce mama dreq.

Nici nu ne-a lăsat bine să ne obișnuim cu ideea iepurilor din David Lynch cosmetizați la Vaslui cu ocazia paștelui, că acum ne trosnește cu concursul suprarealism de voluntari la balcoanele bucureștenilor. Somebody needs to stop this lady.

Mihai Polițeanu are un plan:

Caut un designer, arhitect care să mă ajute să-mi fac un balcon în formă de ou și cu firide umplute cu statuete de iepuri cu cap de șobolan.

Corina Georgescu are o drama:

Traiesc o dramă. Apartamentul meu nu are balcon.

Catalin Tenita propune criterii de selecție:

Cel mai frumos balcon trebuie sa aiba 3 oua mari si rosii, 2 iepurasi roz-neon botic in botic, un chenar baroc auriu, niste draperii din catifea mov, legate cu funde mari, o poza cu Iliescu-apare-soarele-rasare-1990-primavara, 2 pesti-bibelou-turcoaz, o carpeta cu rapirea din sarai.

Raluca Damian vine cu o alternativa:

Doamna primar general, de concursul "Cea mai frumoasă groapă" ce ziceţi? Întreb doar pentru că am un balcon urât şi nu mă calific la secţiunea asta.

Adriana Stoian vorbește despre realitate:

Râdem, glumim, dar treaba e așa: PMB organizează concursul ”cel mai frumos balcon”, ”cea mai frumoasă fațadă” într-un oraș sufocat de un trafic haotic, fără locuri de parcare, cu clădiri aflate în pericol de prăbușire, plin de șobolani și în care, în schimb, se construiește în continuare fără un plan de sistematizare a orașului.

Toți cei care se mută în cartiere noi sau clădiri de birouri proaspăt înălțate se vor revarsa cu mașinile pe aceleași străzi deja neîncăpătoare.

Între timp, o pană de curent blochează activitatea unui spital, la care nu pornește generatorul, în timp ce mai mulți pacienți erau pe masa de operație. De fapt, toată activitatea spitalelor din Capitală e ”la limita exterminării”, așa cum mi-a declarat cu disperare un medic dintr-un spital de urgență.

Trebuie că trăim sub cea mai incompetentă conducere politică vreodată!

În fine, ne oprim aici cu adunatul. Încheiem cu postarea lui Alex Tocilescu, care rezumează cel mai bine universul paralel care ne înconjoară:

Știre 1, Hotnews, 12:24: Primăria București va lansa concursurile „Cea mai frumoasă fațadă”, „Cel mai frumos balcon”, „Cea mai frumoasă fereastră”, „Cea mai frumoasă grădină”.

Știre 2, Digi24, 12:36: pană de curent la spitalul Colentina, generatoarele au cedat, patru pacienți au fost resuscitați manual.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related