Campania “Meriți 1 job MAI uman!”

Campania “Meriți 1 job MAI uman!”

1 Mai este Ziua Internațională a Muncii, o zi în care se celebrează dreptul la muncă în condiții decente, adică un job civilizat, neîngreunat de abuzurile și nedreptățile pe care foarte mulți dintre noi le suportăm la locul de muncă.

Meriți 1 job MAI uman!” este a doua etapă a campaniei “Servici’ ușor”, care își propune să aducă la cunoștința angajaților din Romania că au mai multe drepturi decât își închipuie și că își pot îmbunătăți condițiile de la job dacă se solidarizează în sindicate.

Ziua Muncii e o zi în care sărbătorești reușitele generațiilor anterioare de a îmbunătăți condițiile de muncă.   

Dar ce este de sărbătorit atunci când cei ca tine lucrează într-un sistem al muncii plin de hibe și abuzuri, în care șefii îți fac programul de lucru și contractul de muncă după bunul lor plac, iar vocea ta nu înseamnă nimic? Ore suplimentare neplătite, sarcini ce depășesc fișa postului, pauze prea puține și mult prea scurte, contracte abuzive etc. Nu pare a fi tocmai o situație ce merită sărbătorită, ci mai degrabă rectificată.

De aceea, de 1 Mai, lansăm Meriți 1 job MAI uman!, a doua etapă a campaniei umbrelă „Servici’ ușor”.

Considerăm că problemele angajaților se discută prea puțin sau fără simpatie în presă, din diferite motive, unul fiind frica angajaților de a vorbi despre ele. Prin campania “Servici’ ușor”, ne propunem să-i informăm pe angajați despre drepturile pe care le au și ce pot face pentru a și le apăra. În acest sens, am lansat Mailul verde, un serviciu de consultanță pe probleme de muncă.

Vocea campaniei noastre, în această a doua etapă, va fi actorul și muzicianul Cosmin Dominte (aka JAZZ 8), care a regizat spotul video și a compus și interpretat versurile ce stau la baza lui. Pe lângă activitățile de actor și muzician, Cosmin Dominte (JAZZ 8) s-a remarcat în ultima vreme prin serialul online #GANDURI, un serial bazat pe slam poetry și spoken word (poezie contemporană) în care se folosește de abilitățile sale dobândite în competițiile acestui gen (campion național în 2013, apoi în primii 10 în lume, după Campionatul Mondial de Slam Poetry de la Paris) și în care invită românii la o conștientizare colectivă a propriei situații, având la bază o abordare realistă și în același timp comică asupra a tot ceea ce însumează societatea românească la ora actuală.

Alătură-te campaniei Servici’ ușor pe pagina Facebook. Intră pe site, citește și promovează "Manifestul", dacă rezonezi cu valorile și ideile campaniei. Scrie pe Mailul Verde dacă vrei să afli mai multe detalii legate de sindicate și de cum anume te pot ajuta ele.

Servici’ ușor este o campanie realizată de Asociația Conect în parteneriat cu Solidar Suisse, CNS Cartel Alfa şi CNSLR Frăţia, Federația Sindicatelor din Comerț și Federația Sindicatelor din Construcții de Mașini „Înfrățirea”, în cadrul proiectului „Abordarea provocărilor generate de noua legislaţie a muncii şi a dialogului social în România”, prin intermediul Programului de Cooperare Elvețiano-Român.

Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană Extinsă.

Acest comunicat nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Asociația Conect.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related