Logo nou pentru București. Varianta Final2

Primăria București mai încearcă o dată. După descalificarea primului logo ales și festivalul de după, azi a anunțat noul câștigător al concursului, pe pagina oficială de Facebook:

Logo-ul câștigător a fost realizat de Alexandru Mihai Nenciu, a cărui propunere de logo era următoarea clasată în funcție de punctaj.

 „Logo-ul creat de mine încearcă să spună o poveste, să reconstituie etapele unei istorii, prin reprezentarea simplificată a patru edificii-simbol ale Bucureștiului: Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Român și Arena Națională. Logo-ul nu este altceva decât un vector de transmitere a identității colective”, spune autorul, potrivit comunicatului Primăriei.

Pentru a se evita situația jenantă de la anunțul primului câștigător, reprezentanții primăriei au găsit o soluție:

Înmânarea propriu-zisă a premiului să aibă loc în termen de 7 (șapte) zile de la comunicarea publică a deciziei.

Câștigătorul va fi validat doar dacă în acest interval, în care lucrarea va fi expusă public pe site-ul Primăriei Municipiului București și pe pagina de Facebook, nu apar sesizări pertinente privind un eventual plagiat sau similitudine cu un alt logo existent.

(Traducere: Lăsăm oamenii internetului să verifice. Deși, noul logo este destul de specific. Sunt cuprinse în el Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Român și Arena Națională, cam greu să se regăsească toate în steagul vreunui oraș din Africa)

Pe 12 mai vor fi publicate toate lucrările participante la concurs. Unele dintre ele pot primi premii de popularitate, în funcție de aprecierea publicului.

Trebuie să intrăm în rândul lumii civilizate și în acest domeniu, ceea ce nu afectează în niciun fel prioritățile administrației, respectiv sănătatea, învățământul, infrastructura, mediul, a declarat primarul General Gabriela Firea.Sectiune

DictionarRelated