[Cu marcom-ul in bucate] Pauza de gatit competitiv in agenda Code4Romania. Felul principal: curry de peste

[Cu marcom-ul in bucate] Pauza de gatit competitiv in agenda Code4Romania. Felul principal: curry de peste

In toamna faceam cunostinta cu oamenii de la Code4Romania, acum cateva luni povesteam cum vor sa ne aduca pe toti mai aproape de ce zice legea, acum vreo trei saptamani s-au mutat cu noi in Mansarda si, in sfarsit, azi anuntam oficial ca doi dintre ei participa la Cupa Marketerilor la Gatit by Lidl.

Conversandu-ne intre timp cu vecinii nostri de birou, am aflat ca, atunci cand nu programeaza pentru tara, gatesc cu placere pentru prieteni. Bogdan Ivanel (Co-founder & Executive Director) si Razvan Pavel (Co-founder & Technology Director) ne duc cu gusturile inspre India si pregatesc la Cupa un curry de peste, reteta slefuita de Bogdan de care se face in mare parte responsabil.

Cate-un pic despre experientele lor cu bucataria, mai jos (s-a aruncat cu nume de dish-uri, intre ele si "tocanita de caracatita", pentru reteta sunteti asteptati la aceste coordonate pe 10 si 11 mai).

 

Ansamblu culinar '17. Referinte

Bogdan: Am inceput sa gatesc din nevoie o data ce am plecat din Romania la facultate. Nu imi permiteam sa mananc in oras si nici la cantina nu era cea mai buna mancare, asa ca am inceput sa improvizez acasa.

Razvan: Cred ca mama, Jamie Oliver si Gennaro Contaldo au fost principalele surse de inspiratie. Primele experiente serioase au fost mai mult de curiozitate si de nevoie.

 

La blatul de bucatarie

Razvan: Impartim taskurile, ca la ONG. Bogdan se ocupa de linia directoare, eu cu adus totul impreuna si retusurile.

 

Numele

Razvan: Cooking for code. Code4Romania - cooking4code - nu putem spune ca ne-am gandit foarte mult la nume :)

 

Ce reteta pregatiti?

Bogdan: Pregatim un curry de peste. Am o prietena foarte buna din India care face cele mai bune curry-uri pe care le-am mancat vreodata. De la ea am inceput si eu sa invat cu ani in urma, am adaptat reteta si simplificat-o cat sa mi se potriveasca. De atunci am hranit o multime de prieteni cu tot felul de variante ale retetei.

Partea frumoasa la curry este ca e foarte usor customizabil; te poti juca mult cu ingredientele. Incerc ceva diferit de fiecare data.

 

De zi cu zi: gatitul ca obligatie sau placere?

Razvan: Placere. Nu are sens altfel, e ca o meditatie.

Bogdan: Nu se contrazic neaparat. Am gatit si din obligatie, dar intotdeauna cu placere. Ma relaxeaza indiferent de context.

 

Recuzita extra-culinara

Ceva muzica de fundal, un pahar de vin si lumina buna.

 

Runda foc. Safety net-ul din bucatarie

Razvan: Fritatta cu dovlecei, ardei gras si branza de capra.
Bogdan: Peste la cuptor pe pat de sparanghel.

 

Un experiment care a iesit ce trebuie

Razvan: Risotto cu fructe de mare.
Bogdan: Tocanita de caracatita.

 

Un dish neimblanzit

Razvan: Carbonara doar cu panceta si galbenus, just once.
Bogdan: Sticky toffee pudding.

 

Ceva ce n-ati gati niciodata

Razvan: Salata de vinete. Mananc vinete in orice alta form,a dar nu ca salata.
Bogdan: Sarmale. Merg pe ideea de a gati eu ce nu gasesc bun gatit de altii. De sarmale nu am dus niciodata lipsa.

 

Bucatar de renume intr-un univers alternativ. Genre culinar?

Razvan: Bucatarie italieneasca si araba. Pentru arome.
Bogdan: Fusion. Imi place sa ma joc si sa explorez in bucatarie, nu sa stau intr-o singura paradigma.

 

Cate-o vorba pentru competitori si juriu

Omnomnomnom.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related