[Stream cu gameri] Darius Bordea, in prima linie la Overwatch: "Majoritatea jucatorilor profesionisti de la noi incep sa aiba salarii"

In 1991, cei de la Think!Ware Development scoteau pe piata un joc numit Supaplex. Cine nu l-a jucat a pierdut o mica parte din vraja gaming-ului de odinioara. Nu e prea tarziu, insa; cautati-l! 

Darius Bordea si-a inceput cariera de gamer, la 9 ani, chiar cu acest joc minunat. A trecut la Mario si, incet-incet, le-a incercat cam pe toate. Dar astazi, la varsta de 21 de ani, face un ban cinstit din Overwatch. Ultimul turneu important la care a participat a fost in Marea Britanie si l-a castigat: ESL UK Premiership, unde premiul a fost de aproape 4.000 de lire sterline.

Darius e student la Informatica, in Alba Iulia, si spune ca mania Overwatch-ului inca nu i-a cuprins pe gameri la fel cum a facut-o DOTA, de exemplu. Asta este unul dintre motivele pentru care premiile inca nu sunt pe masura timpului si pasiunii investite in joc. Dar lucrurile se misca, iar el e acolo, in prima linie. Ce are de spus un pusti de 21 de ani despre o industrie din care si-a facut job, in continuare.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol


Dosare editoriale

Branduri

Festivaluri

Subiecte

Sectiune

DictionarRelated