Veniţi aici, dar fără să ştie tot internetul

Veniţi aici, dar fără să ştie tot internetul

A început. Este perioada aceea din an în care creierele şi sufletele suprasolicitate intră cu frică pe internet şi acolo văd oameni fericiţi, care se distrează în cele mai exotice locuri, şi o fac ostentativ şi extravagant, fără pic de milă faţă de ceilalţi. Ce se întâmplă cu oamenii plecaţi în vacanţă? Oare ei nu ştiu cât de neîndurătoare poate fi fericirea cu genunchi brozaţi şi peisaje fără trafic şi blocuri?

Dar uite că există un orăşel din Elveţia care are grijă de sentimentele celor rămaşi acasă. Bergun e un locşor ascuns în cantonul Graubunden şi aşa şi vrea să rămână. Sau nu tocmai. Pentru că interdicţia de a nu fi fotografiat şi postat apoi pe reţelele sociale l-a făcut celebru. 

Orăşelul a interzis fotografia - de orice fel - pentru că e prea frumos şi nu vrea să îi întristeze cu frumuseţea lui pe cei care nu îl pot vizita.

Autorităţile din Bergun sunt foarte serioase în decizia lor, aşa că au instalat chiar şi semne care avertizează turiştii şi le cere să fie empatici cu cei care sunt în locuri mai puţin pitoreşti (la job, de exemplu) şi care s-ar simţi frustraţi de apariţia unor astfel de fotografii în feedul lor. 

Dar, după cum spuneam, psihologia inversă funcţionează, încă, foarte bine şi în 2017. Aşa că orăşelul este vizitat din ce în ce mai mult, iar semnul respectiv a devenit locul preferat pentru selfie-uri, care pot fi găsite la #bergun.

Ca totul să fie bine şi frumos, edilii emit, totuşi, nişte permise prietenoase pentru fotografii. 

Dar primarul oraşului explică cel mai bine cum stă treaba cu frumuseţea care nu are nevoie să fie fotografiată:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded