Scenografie si dor de duca

Credit foto: Nicu Ilfoveanu

Monica Muntean e unul dintre putinii oameni care au invatat la liceu si facultate despre jobul pe care il au in viata reala. Luam cazul ei - sectia Scenografie si la Nicolae Tonitza si la UNArte. Totusi, asa cum ne-a spus si ea, la scoala inveti de toate, dar te cam opresti la practica propriu-zisa. A intuit asta destul de timpuriu si a inceput inca din liceu sa lucreze pe platourile de filmare de la Castel Film, ca intern. Lucrul acolo s-a intins pana in perioada facultatii, atat cu scenografi romani, cat si straini. 

In anul doi de facultate, dintr-un impuls, si-a trimis portofoliul la Media Pro Pictures; i-au propus jobul de Set Decorator / Art Director pentru un serial TV. Job pe care l-a si acceptat. Anii de lucru nu au venit doar cu experienta, ci si cu oameni care au recomandat-o mai departe pentru proiecte de: filme de lungmetraj straine, filme de lung si scurtmetraj romanesti - printre care si scurtmetrajul independent "Prima Noapte" (First Night) in regia lui Andrei Tanase, filmul "Affinty", 2008 UK, Romania, Canada), filmul "Ghouls" -, show-uri TV - sezonul 5 "Masterchef"-, seriale - "Doctori de mame" in regia Craig Lines -, reclame, videoclipuri etc. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol


GMP Advertising

GMP Advertising este cea mai premiată agenție independentă din România pentru eficiență și creativitate în festivaluri de comunicare. Este singura agenție românească deținătoare a două trofee de... vezi detalii »

Centrade Cheil

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

SectiuneRelated