Un nou trend de lifestyle – expozitia de design de produs ajunge pe 29 iunie la Timişoara

Un nou trend de lifestyle – expozitia de design de produs ajunge pe 29 iunie la Timişoara

Expoziţia “Un nou trend de lifestyle”, dupa editia-pilot din Bucuresti, va fi prezenta şi in Timişoara intre 29 iunie – 12 iulie, la Galeria Subterana (str. Augustin Pacha, nr. 8), vernisajul avand loc pe 29 iunie 2017, de la ora 19.00. Evenimentul, curatoriat de Mihaela Ion, prin intermediul Revistei Atelierul  şi realizat cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Cultura Timiş, ii aduce pe designerii Liliana Stoica (RO), Ciprian Manda (RO) şi Angela Ciobanu (AT/RO), fiecare venind cu un stil propriu pentru produsele expuse, mobilier, tablouri 3D din lemn reciclat şi respectiv bijuterii contemporane.

Obiectele de autor au spart bariera artei contemporane şi locul lor este in cadrul galeriilor de arta şi a muzeelor. Sunt necesare  spaţii de consum de cultura ale industriilor creative şi culturale romaneşti, iar expoziţia Un nou trend de lifestyle işi propune sa aduca mai aproape creatorii de produse de publicul din Timisoara. Fiecare exponat are o poveste, o compoziţie diferita, dar toate produsele sunt realizate de tineri designeri, care provoaca privitorii la schimbare, prin redefinirea decorului şi a bijuteriei.

Despre participanţi

Liliana Stoica (RO) este fondatoarea atelierul Deco-Box, atelier de prelucrare a lemnului, primul atelier de arta 3D pe lemn, unde lucreaza alaturi de tatal sau - sculptor şi restaurator de profesie. Deco-Box este povestea unei calatorii, cautarea unei pasiuni şi imbraţişarea chemarii creative organice, ce se afla in fiecare dintre noi.

Pornind de la ideea ca suntem cu totii facuti din culoare, un conglomerat de vibratii si spatii, spiritul artistic nonconformist al Lilianei Stoica a inceput un fir narativ care, prin bucati de lemn geometrizate si colorate au prins viata in atelierul sau de creatie. Prin combinatia inedita dintre lemn si culoare, Deco-Box a lansat, inca din 2013,  un nou trend in designul de interior, ce pune pe primul loc exprimarea personala si manifestarea originalitatii - „Life in Bold colors!”sau, mai bine spus: “Culori vii pentru o ambianţa vesela”. Artista lucreaza in atelierul sau din Bucureşti.

Angela Ciobanu (RO/AT)

Pentru Angela Ciobanu interesul pentru bijuteria contemporana a aparut ca o schimbare fireasca de scara, pe care a avut ocazia iniţial sa o experimenteze in contextul mai amplu din punct de vedere dimensional - al arhitecturii. A inceput sa realizeze bijuterii aplicand acelaşi proces creativ pe care il cunoştea din arhitectura, insa, treptat a renunţat la formele geometrice şi algoritmii matematici, in favoarea unei abordari experimentale. Fascinaţia sa pentru imperfecţiuni, detalii suprinzatoare plasate in forme aparent convenţionale este reflectata in bijuteriile create de Angela. Artist cu o expunere internaţionala, traieşte şi lucreaza in Viena.

Ciprian Manda, fondator Silva Artis – atelier de creaţie in lemn,  lansat in 2011. Atelierul Silva Artis a fost creat ca o explorare paralela a formelor şi materialelor. Ciprian Manda lucreaza cu materiale noi, dar şi cu elemente vechi, spre a obţine o adancime, o profunzime a experienţei spaţiului. Materialul brut, culorile puternice se combina cu imbinari exacte. Produsele realizate de Ciprian sunt nascute din dorinţa de a crea obiecte naturale, autentice. Artistul lucreaza şi locuieşte in Bucureşti.

Despre curator

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţa de peste 10 ani in cadrul industriei creative şi artistice romaneşti. Cu un doctorat in istorie şi un background educaţional in istoria artei, Mihaela Ion a infiinţat, in 2010, respectiv in 2012 proiectele “Revista Atelierul” (cu un content de peste 2.600 de articole) si “Noaptea alba a creatorilor şi designerilor de produs”, realizand astfel printre cele mai importante proiecte romaneşti destinate promovarii comunitaţilor creative şi culturale din Romania.

Redacteaza in mod constant articole interdisciplinare pentru reviste de specialitate catalogate ISI, BDI, actualmente avand peste 30 de materiale publicate in calitate de autor sau co-autor.

Parteneri media: AGERPRES, Modernism.ro, Revista din lemn, The Institute, Radio Romania Cultural, Hotnews, IQads, SMARK, Artivist, Casa mea, Casa Lux, Casa şi gradina, Asociaţia Operatorilor culturali din Romania, Alist magazine, Magmob, Fundaţia Calea Victoriei, Bookblog, Radio Timişoara, Ziarul Actualitatea, Timişoara Azi, AroundTimişoara, Pagini de Cultura, Evenimente Banaţene, Timiş Plus, Timisoreni.ro, inoras.ro, umblat.ro, feeder.ro.

Un eveniment marca Revista Atelierul, in parteneriat cu Direcţia Judeţeana pentru Cultura Timiş.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related