De dragul KFC, piticul dracului a sărit gol-pușcă din turnul Chindiei. Primarul din Târgoviște e siderat

De dragul KFC, piticul dracului a sărit gol-pușcă din turnul Chindiei. Primarul din Târgoviște e siderat

[UPDATE 2] KFC Germania a venit cu o pozitie oficiala. O redam, in intregime, mai jos:

Nu ne-am imaginat niciodata ca vom aduce ofense locuitorilor din Targoviste si dorim sa le cerem scuze pentru ca am facut-o.

Ce s-a intamplat? Pentru campania noastra publicitara, “Das glaub’ ich jetzt nicht!” („Nu-mi vine sa cred!”) am filmat o reclama TV in orasul Targoviste din Romania, pentru a fi ulterior difuzata doar in Germania. Din pacate, acest spot a ofensat si a creat nemultumiri in randul oficialilor orasului si locuitorilor din Targoviste. Ne pare rau pentru acest lucru si regretam situatia creata. In niciun moment nu ne-am dorit sa denigram orasul Targoviste sau Romania.

Din contra: Am ales cu buna stiinta Targoviste ca locatie pentru a filma reclama deoarece orasul se mandreste cu unul dintre cele mai frumoase turnuri din Europa. In plus, echipa de productie a filmat in trecut, de mai multe ori, in diverse locuri din Romania, pentru ca este o tara apreciata de directorii artistici atat pentru locatiile sale fantastice de filmare, cat si pentru echipele locale de productie cu experienta in domeniu.

Ideea spotului nostru a fost "nebunia", in linie cu motto-ul campaniei "Nu-mi vine sa cred!". Am dorit sa prezentam o situatie exagerata, absurda, cum ar fi un barbat gol sarind intr-o galeata mica. Conceptul a fost sa atragem atentia asupra pretului absurd de mic al ofertei noastre. Spotul are menirea de a fi la fel de provocator ca si pretul, doar pentru consumatorii germani, dar in niciun fel ofensator pentru orasul Targoviste, locuitorii acestuia sau poporul roman.

Ii rugam pe locuitorii din Targoviste sa ne accepte scuzele.  

Echipa KFC Germania

 

[UPDATE] Barfa-n breasla! Headvertising sugereaza ca ei si clientii lor sunt mai buni. Incredibil, tupeu de bancher!

 

 

Atunci cand politica si publicitatea intra in contact, fie se lasa cu contracte banoase, fie iese ceea ce in popor se numeste caterinca. E ca atunci cand Johnny Bravo incearca sa agate gagici: nu-i iese combinatia niciodata pentru ca Ionel nu se pricepe, pur si simplu, la femei: e arogant, suficient si unidimensional. Deci sa radem, ca de contracte nu se pune problema.

KFC-ul nemtesc a dat o fuga pana-n Romania (si-au trimis creativii, de fapt) si au filmat un spot la Targoviste. De ce la Targoviste veti intreba. Pentru ca e acolo e un turn frumos, dar mai ales pentru ca traficul pana-n Bucuresti era haos. Si oricum la Foisorul de Foc nu le dadea doamna primar autorizatie. Piticul este gol, piticul sare in galeata

Gasim cele 20 de secunde a fi destul de ciudate, dar asta poate se datoreaza si faptului ca nu sprechuim boaba de germana. De ce s-ar arunca un mustacios mic intr-o galeata rosie? Nu conteaza, nu suntem aici sa punem sub lupa strategia KFC.

Problema a aparut cand primarul Municipiului Targoviste, domnul Daniel Cristian Stan, a intrat pe YouTube si a vazut isprava. A fost siderat. Nici dansul nu vorbeste limba lui Goethe, insa nici nu e nevoie, pe bune. Cu o falca-n cer si una-n pamant, s-a jurat sa nu mai manance decat la McDonalds de-acum incolo sau, in cel mai rau caz, la pizzeria aia de langa Ienachita, care nu da bon.

 

Nu spunem nimanui ce sa creada, dar KFC-ul a depasit orice limita. Unde mai pui (sic) ca, din cate am putut afla, piticul nu ar fi trebuit sa apara gol in spot. Asta e o incalcare a contractului, iar cei de la KFC se cam joaca cu focul la faza asta. Am impuscat noi presedinti pe acolo, sa nu credeti, domnilor Colonei, ca nu stim sa ne aparam valorile. Fiecare pasare (sic) pe limba ei piere!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related