De dragul KFC, piticul dracului a sărit gol-pușcă din turnul Chindiei. Primarul din Târgoviște e siderat

[UPDATE 2] KFC Germania a venit cu o poziție oficială. O redăm, în întregime, mai jos:

Nu ne-am imaginat niciodată că vom aduce ofense locuitorilor din Târgoviște și dorim să le cerem scuze pentru că am făcut-o.

Ce s-a întâmplat? Pentru campania noastră publicitară, “Das glaub’ ich jetzt nicht!” („Nu-mi vine să cred!”) am filmat o reclamă TV în orașul Târgoviște din România, pentru a fi ulterior difuzată doar în Germania. Din păcate, acest spot a ofensat și a creat nemulțumiri în rândul oficialilor orașului și locuitorilor din Târgoviște. Ne pare rău pentru acest lucru și regretăm situația creată. În niciun moment nu ne-am dorit să denigrăm orașul Târgoviște sau România.

Din contră: Am ales cu bună știință Târgoviște ca locație pentru a filma reclama deoarece orașul se mândrește cu unul dintre cele mai frumoase turnuri din Europa. În plus, echipa de producție a filmat în trecut, de mai multe ori, în diverse locuri din România, pentru că este o țară apreciată de directorii artistici atât pentru locațiile sale fantastice de filmare, cât și pentru echipele locale de producție cu experiență în domeniu.

Ideea spotului nostru a fost "nebunia", în linie cu motto-ul campaniei "Nu-mi vine să cred!". Am dorit să prezentăm o situație exagerată, absurdă, cum ar fi un bărbat gol sărind într-o găleată mică. Conceptul a fost să atragem atenția asupra prețului absurd de mic al ofertei noastre. Spotul are menirea de a fi la fel de provocator ca și prețul, doar pentru consumatorii germani, dar în niciun fel ofensator pentru orașul Târgoviște, locuitorii acestuia sau poporul român.

Îi rugăm pe locuitorii din Târgoviște să ne accepte scuzele.  

Echipa KFC Germania

 

[UPDATE] Bârfă-n breaslă! Headvertising sugerează că ei și clienții lor sunt mai buni. Incredibil, tupeu de bancher!

 

Atunci când politica și publicitatea intră în contact, fie se lasă cu contracte bănoase, fie iese ceea ce în popor se numește caterincă. E ca atunci când Johnny Bravo încearcă să agațe gagici: nu-i iese combinația niciodată pentru că Ionel nu se pricepe, pur și simplu, la femei: e arogant, suficient și unidimensional. Deci să râdem, că de contracte nu se pune problema.

KFC-ul nemțesc a dat o fugă până-n România (și-au trimis creativii, de fapt) și au filmat un spot la Târgoviște. De ce la Târgoviște veți întreba. Pentru că e acolo e un turn frumos, dar mai ales pentru că traficul până-n București era haos. Și oricum la Foișorul de Foc nu le dădea doamna primar autorizație. Piticul este gol, piticul sare în găleată

Găsim cele 20 de secunde a fi destul de ciudate, dar asta poate se datorează și faptului că nu șprechuim boabă de germană. De ce s-ar arunca un mustăcios mic într-o găleată roșie? Nu contează, nu suntem aici să punem sub lupă strategia KFC.

Problema a apărut când primarul Municipiului Târgoviște, domnul Daniel Cristian Stan, a intrat pe YouTube și a văzut isprava. A fost siderat. Nici dânsul nu vorbește limba lui Goethe, însă nici nu e nevoie, pe bune. Cu o falcă-n cer și una-n pământ, s-a jurat să nu mai mănânce decât la McDonalds de-acum încolo sau, în cel mai rău caz, la pizzeria aia de lângă Ienăchiță, care nu dă bon.

Nu spunem nimănui ce să creadă, dar KFC-ul a depășit orice limită. Unde mai pui (sic) că, din câte am putut afla, piticul nu ar fi trebuit să apară gol în spot. Asta e o încălcare a contractului, iar cei de la KFC se cam joacă cu focul la faza asta. Am împușcat noi președinți pe acolo, să nu credeți, domnilor Colonei, că nu știm să ne apărăm valorile. Fiecare pasăre (sic) pe limba ei piere!Companii

Sectiune

DictionarRelated