Heineken a enervat Mexicul

Heineken a enervat Mexicul

Și nu e o supărare de orice fel, ci una care duce la tribunal. Tequila Regulatory Council, format din reprezentanți ai producătorilor mexicani de tequila, vrea să dea compania Heineken în judecată din cauza brandului Desperado, o bere cu aromă de tequila.

Legătura berii cu tequila este una foarte precară, scrie Quartz: o parte din ea ar fi ”îmbătrânit” în butoaie de tequila și ar avea aromă de tequila și lămâie.

Și tocmai asta e și argumentul producătorilor de tequila. Ei spun că berea trădează regulile esențiale ale brandului tequila: folosește numele de tequila, dar nu conține un procent satisfăcător din tăria cu pricina. Testele au arătat că berea nu conține tequila, mai susține Consiliul, iar Heineken nu ar mai trebui să folosească cuvântul tequila pe ambalaj.

În răspuns, cei de la Heineken au declarat că Desperado conține tequila atât cât spune regula, dar nu vor face public procentul exact și compoziția băuturii.

Mai este, însă, și o chestie de imagine: Desperado nu se potrivește cu imaginea sofisticată a băuturii pe care producătorii de tequila au încercat să o cultive.

”Nu putem permite ca cineva nescrupulos să afecteze prestigiul tequilei”, a declarat directorul Consiliului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related