Marks comunică integrat pentru GetPony, primul serviciu de car sharing din România

Marks comunică integrat pentru GetPony, primul serviciu de car sharing din România

GetPony car sharing este noul startup dezvoltat de fondatorii Marks și face parte dintr-o lungă listă de idei bune duse până la capăt fără să fi fost nevoie de brief. 

Așa cum este și aplicația ContaKeeper, de exemplu, gândită pentru micii întreprinzători și creată de agenție pentru a ușura comunicarea dintre contabil și user.

Pentru că spiritul antreprenorial e parte din ADN-ul Marks și identificarea oportunităților și nișelor de dezvoltare e un lucru la care se pricep, au avut curajul să introducă un nou sistem de utilizare a autoturismelor, pentru prima data în România.

GetPony este un serviciu care îți permite să ai tot timpul o flotă întreagă de mașini în buzunarul tău. Pe scurt: îți faci cont gratuit, descarci aplicația de mobil, găsești cea mai apropiată mașină GetPony, o deschizi cu smartphone-ul și pornești oriunde ai chef sau treabă.  La final, închizi mașina tot cu aplicația și îți vezi de drum. Nu îți bați capul cu asigurări, benzină sau reparații. Totul e inclus.

Momentan, serviciul este disponibil doar în Cluj, dar poneii noștri ageri încep să își facă drum și prin capitală. Mai exact, în ansamblul rezidențial Cosmopolis, unde, începând cu 1 iulie, membrii comunității au la dispoziție mașini GetPony din divizia noastră electrică, pe care le alintăm cu hashatg-ul #ElectroPony.

În procesul de branding am pornit de la ideea că acest tip de serviciu, atât de popular în Vest, este prietenos și îți simplifică experiența urbană. Știai că fiecare mașină în sistem car sharing poate elimina cam 12 mașini personale de pe drumurile patriei? Tare, nu? Fie că mergi de la birou la cumpărături, de acasă la party sau direct la aeroport, ai o mașină la 5 minute de mers pe jos pe care o poți folosi doar atât cât e nevoie. După ce ai închis cursa, nu mai e problema ta.

Așa că i-am spus Pony, pentru că e simplu să strunești caii-putere prin oraș, să-i parchezi rapid și să-i strecori pe străduțe înguste. Iar pentru logo am ales un oranj plin de viață, fix ca poneii noștri agili.

 

Condusul prin oraș devine din nou fun, deși cu GetPony poți face plimbări oricât de lungi vrei tu, chiar și peste hotare. Tot ce contează e să-l aduci înapoi. Dacă vrei să înțelegi și mai bine cum funcționează sistemul, îți explică Mădălina mai jos, vloggerul cu care am colaborat pentru primul how-to video.

 

Pentru că GetPony e despre a-i conecta pe oameni cu locurile și experiențele preferate, susținem tot felul de happening-uri valoroase din oraș. Anul trecut am fost alături de Smart mașina oficială la Electric, lărgind aria de acoperire pentru a cuprinde zona festivalului, iar anul acesta vom repeta toată nebunia. În plus, am fost parteneri TIFF în iunie, ca toți cinefilii să ajungă mai simplu la proiecțiile preferate din Bonțida și Vlaha. Bineînțeles că am intrat în mood-ul festivalului de film și am creat puțină dramă în oraș. Old school versus new school. Vezi mai jos spotul GetPony difuzat la TIFF 2017 semnat tot de echipa noastră, Marks people.

 

"Marks este o echipă cu un mindset antreprenorial. Este în spiritul nostru să lucrăm 'fără brief', de fapt brieful este observația colaborativă care vine din lumea reală. Venim cu soluții acolo unde este nevoie de optimizări. Așa că, GetPony este un nou proiect antreprenorial semnat de echipa noastră."
Demis Ghindeanu (Bussiner Partener Marks & GetPony).

 

"Când nu ne jucăm cu drone pe care le programăm cu băieții din front și backend, apar idei ca GetPony care ajung să prindă putere cu implicarea activă a tuturor celor din agenție. Financiar, legal, HR, creație, DTP, CS, nici nu contează. Ideile bune sunt puse în practică, este în ADN-ul nostru să încurajăm procesul creativ."
Mia Munteanu (Client Service Director Marks).

Aplicația GetPony poate fi descărcată din iTunes și Google Play.

Echipele participante:

Echipa Marks:
Demis Ghindeanu, Business Partener Marks & GetPony
Iulian Pădurariu, Business Partener Marks & GetPony
Diana Oțelea, Brand Manager GetPony
Mihaela Simionescu, Coordonator Client Service GetPony
Mia Munteanu, Client Service Director Marks
Evelin Bundur, Senior Graphic Designer & Illustrator
Radu Zamfirescu, Senior Art Director
Daian Man, Art Director
Sabina Stănciucu, Copywriter
Adriana Șandru, Social Media Manager
Dan Hagiu, DTP
Alex Nedeianu, DTP
Vlad Deaconescu, DTP

Echipa producție:
Regizor, Director de imagine: Alexandru Don
Asistent de Imagine: Merca Ciprian
Editing: Alexandru Don
Actori: Mădălina Merca, Iosif Tosa, Anamaria Tosa, Arion Hadrian
Voice over: Cristi Stanciu

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related