Ogilvy dizolvă un soldat în Trafalgar Square

Ogilvy dizolvă un soldat în Trafalgar Square

În urmă cu 100 de ani, în timpul Primului Război, Marea Britanie & friends au atacat imperiul german la Ypres, un oras din Belgia (Flandra). Aproape jumătate de milion de oameni au murit sau au fost răniți în ceea ce a rămas în istorie drept Bătălia de la Passchendaele. Iar în cele câteva luni cât a durat masacrul, ploaia a transformat terenul de luptă într-o mlaștină din care puțini au scăpat. 

Centenarul tragediei a fost marcat la Londra printr-o statuie soldățească, pregătită să-și dea sfârșitul repede, în numai 4 zile, ca urmare a ploii. Adică un soldat făcut din noroi. ‘The Mud Soldier’ a fost făcut cu pământ din Passchendaele, așezat în piața Trafalgar, iar statutul de provizorat a făcut posibile niște imagini destul de puternice.

Artista, Damian van der Velden, este o absolventă a Royal Academy of Arts din Haga, iar de punerea în practică a proiectului s-au ocupat cei de la Ogilvy Belgium, impreuna cu Visitflanders.com.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related