Magicienii festivalurilor de astazi

Magicienii festivalurilor de astazi

Pe vremuri, un oras intreg se inghesuia intr-un perimetru mic ca sa se dea in tiribombe colorate, sa vada spectacole de dans, muzica sau teatru si, ocazional, sa mai intalneasca niste exotisme: cate-o ghicitoare misterioasa care oferea, dulce, un citit in carti. Balciul de altadata (caci despre el vorbim) isi gaseste mai multe corespondente in festivalurile de azi. Doar ca publicul a intinerit si s-a digitalizat, iar "magia" nu mai poate sta in trucuri si iluzii, ci trece pe realitati virtuale. Proiectii de film in 360, cinemauri interactive, surfing, salt cu parasuta sau o tura in carusel: toate au trecut in VR&AR. Ca la TIFF si Neversea, la fel si la Untold Festival: Samsung Romania isi asuma rolul de magician modern si isi propune sa demonstreze multitudinea de moduri in care tehnologia poate amplifica nativ o experienta culturala sau de divertisment.

Nici in trecut nu era de ajuns doar sa afisezi un glob de cristal si-o bagheta magica. Nici azi nu poti aduce o casca Gear VR unei audiente (de cineasti, de pilda) - si atat. Ca atunci, si acum: magicianul creeaza un cadru de legatura cu publicul. Tool-urile de VR prezente la editia TIFF '17 au fost incapsulate in spatiul InfiniTIFF cu scopul de a aduce la cunostinta participantilor toate posibilitatile contentului VR: capacitatea de a duce o poveste dincolo de ecran, in zona senzoriala, sau capacitatea de a desena tridimensional, doar cu mainile si un Gear VR (daca asta nu-i magie, atunci ziceti voi ce e).

Iar magia continua intr-un ritm si mai alert la Cluj pe 3-6 august. Prin parteneriatul Samsung-Telekom, Samsung Galaxy S8 a devenit telefonul oficial pentru inregistrat amintiri la Untold 2017. Alaturi, magicianul aliniaza si camera Gear 360 sau casca de realitate virtuala Gear VR.

  

Dar, cum spuneam, magicianul nu isi permite sa stea cuminte. Asa ca merge mai departe: creeaza experiente. Incepe cu un VR Dome (Domul Telekom powered by Samsung), ai carui vizitatori, echipati cu un Samsung Gear VR, sa se trezeasca transportati pe o placa de surf in mijlocul oceanului sau intr-un carusel dintr-un parc de distractii colosal. 

Intr-o alta zona dedicata Samsung & Telekom, aceeasi casca te arunca direct din avion ca sa afli, in sfarsit, raspunsul la intrebarea "Cum te simti cand zbori cu parasuta?" in conditii de siguranta totala.

  

Apoi, magicianul a creat un Infinity Room, cu gandul de a aduce la realitate visul oricarui user de Instagram: selfie-uri infinite intr-o camera a oglinzilor. De cealalta parte, nu i-a neglijat pe aventurierii amatori de labirinturi si puzzle-uri, asa ca a ridicat un Escape Room pregatit cu obstacole ale caror solutii tin de utilizarea telefonului Galaxy S8.

Celor mai domoli magicianul le-a pregatit un workshop de fotografie, pentru a-i invata secretele fotografiilor reusite care transfera fix experienta din fata scenei direct in galeria telefonului. Si, in final, nu putea sa nu ridice si o zona de relaxare, unde lumea sa poata dezbate daca mai exista sau nu magie in lume.

Fiind pana acum atat de ocupat sa integreze tehnologia nativ in cadrul Untold 2017, cu grija de a considera intreg universul preferintelor si profilul audientei sale, ai crede ca magicianul e obosit. Si ai fi foarte departe de adevar. Va spune el cum de nu e, de azi il gasiti cazat in capitala mondiala a noptii si magiei. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune



Branded


Related