Populatia turca scapa de carti, gunoierii fac biblioteci publice din ele

Populatia turca scapa de carti, gunoierii fac biblioteci publice din ele
Foto: cnn.com

Ca-s turci, kurzi sau inuiti nici nu mai conteaza. Ce conteaza este ca au facut mult din nimic, si nu degeaba ii stie lumea-n lung si-n lat acum. Este vorba de niste gunoieri ai Ankarei, care au facut o biblioteca publica din carti gasite la gunoi. Oamenii mai arunca un Balzac, un Pamuk, stiti cum este cand stergi praful si nu mai ai loc de ele. 

Conform CNN, colectia de carti era, initial, destinata numai angajatilor de la Salubritate si rudelor acestora, insa pe masura ce populatia turca arunca tot mai multe carti, colectia a crescut impresionant, pana cand a ajuns sa numere 6000 de volume. Cam pe atunci, in septembrie anul trecut, biblioteca a devenit publica. Si tot atunci, a aparut si primarul regiunii Cankaya, ca sa primeasca felicitarile si urarile de bine.

Nu ne imaginam ca pe rafturile bibliotecii pentru toti se afla vreun tratat despre drepturile omului sau ultimele recomandari ale Uniunii Europene in ceea ce priveste ingerinta in drepturile de exprimare, dar asta e. Sunt carti, iar cartile sunt bune. De obicei.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related