Dai un ban, dar stii ca se face ghidul ilustrat al comunismului

Dai un ban, dar stii ca se face ghidul ilustrat al comunismului

Luna trecuta ii scriam Dianei Filimon, presedintele asociatiei Apulum, sa o intrebam cu ce ocazie prin Bucuresti.  Printre altele, ne spunea Diana atunci, o intalnire cu fetele si baietii de la Funky Citizens si lansarea Ghidului ilustrat al comunismului. 

Credem ca „tinerii nostri” sunt expusi la cateva tipuri de discurs ce alimenteaza nostalgia fata de „epoca de aur” si mesaje nationaliste si populiste ce tind sa sadeasca frica de nou, de „ceilalti”, oricine ar fi ei.

Ei bine, ghidul ilustrat s-a intors (desi, de fapt, n-a plecat nicaieri) sub forma unei campanii de crowdfunding. Se strang bani pentru a-i continua tiparirea. Scopul final este acela de a-l aduce in cat mai multe sali de clasa, astfel incat elevii sa inteleaga mai bine ce a fost.

Ghidul este finalizat. A fost lansat in 2 martie la Bucuresti, la Colivia, sediul Funky Citizens. Am distribuit 150 de exemplare tiparite pro-bono in Alba Iulia si am organizat un eveniment in care am discutat despre ghid si realitatea perioadei comuniste (avand invitati pe jurnalistul Attila Biro si pe Lucian Vasile din partea IICCMER).

Campania de crowdfunding a celor de la Apulum are un scop precis. Vor sa distribuie 750 de ghiduri, in 50 de orase din Romania. In plus, vor sa faca 5 evenimente cu elevi de liceu, in 5 orase, "unde sa discutam cu elevii despre comunismul romanesc si sa distribuim cate 150 de ghiduri".

Asadar, cititi, convingeti-va si, eventual, contribuiti.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related