Istoricul unui pariu sigur

"Publicitatea fara planificare este un joc de noroc. Planificata, este un pariu sigur."
Jay Thompson, Strategy Editor ihaveanidea

Episodul I - Stanley, Stephen, Jane???
David Ogilvy a fost unul dintre cei mai mari copywriter-i. Leo Burnett - la fel. Bill Bernbach este considerat a fi chiar cel mai mare. Rooser Reeves a consacrat oferta unica de vanzare (USP-ul). John Caples este renumit pentru contributia sa la dezvoltarea direct mailing-ului. Lee Clow este autorul unuia dintre cele mai faimoase ad-uri. Luke Sullivan a scris o carte celebra despre copywriting si a primit numeroase premii pentru activitatea sa. Toti cei mentionati sunt nume cunoscute pentru pasionatii de advertising. La fel si reclamele pe care ei le-au creat. Cine nu il stie inca pe cowboy-ul Marlboro, personaj creat de Leo Burnett? Cine nu a auzit de geniala campanie Avis, a lui Bernbach? Si cine oare nu a vazut spotul "Apple - 1984" al lui Lee Clow?
Prin aceste reclame si prin numele autorilor lor, creatia publicitara a castigat respectul tuturor. Astazi (nu sunt la curent cu rezultatele vreunei cercetari, insa as fi in stare sa pun pariu) majoritatea celor care vor sa lucreze in advertising isi doresc sa ajunga in departamentele de creatie ale agentiilor. Modelele lor sunt constituite de acesti oameni faimosi, care au revolutionat industria publicitara, toti creativi de renume. Insa cati il au ca model pe Stanley Pollitt, unul dintre cei doi parinti ai account planning-ului? Si cati il cunosc pe Stephen King (altul decat celebrul scriitor)? Jane Newman, spune ceva? Cu siguranta da, insa numai unui grup de persoane ceva mai restrans. Grupului pasionatilor de advertising care si-au indreptat curiozitatea spre aparitia, dezvoltarea si consacrarea meseriei de account/strategic planner.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Pozitii

Sectiune



Branded


Related