Muiții muitori, Muiții & Inocenții. O segmentare a românilor d.p.d.v. muie

Muiții muitori, Muiții & Inocenții. O segmentare a românilor d.p.d.v. muie

Când vine vorba despre muie, există trei grupe mari de români.

 

Muiții muitori. Cei care sunt dispuși și își asumă că vor lua multă muie la viața lor, dar trag tare să reușească să dea mai multă muie la rândul lor. Șefi, boși, diferiți oameni bine înfipți le vor da muie de câte ori vor avea ocazia, dar și ei vor avea grijă să aibă destulă pulime în jurul lor cărora să le dea cu caru’.

Sunt obsedați să nu fie în pulime, știu că pentru asta trebuie să crească, să se șmecherească – să nu fie pulime pentru prea mulți și pentru prea multă vreme.

Succesul vine din a da mai multă muie decât se ia – să dea cu plus.

 

Muiții (cunoscuți și ca Pulimea). Cei care stau și își iau muie zi de zi fără să comenteze. Așa merge lumea de când se știu ei, asta este. Caută consensul, nu sunt conflictuali, stau și iau muia care li se pare naturală, fără să încerce neapărat să și dea.

Succesul vine din calitatea celor care le dau cea mai parte din muie (Nașul meu este mai tare decât Nașul vecinului).

 

Inocenții. Cei care nu vor să dea muie și nici nu tolerează măcar gândul de a lua muie. Îi frustrează rău pe cei din primul grup pentru că aceștia își văd redusă baza de pulime cărora pot să le dea muie – îi vor înapoi în pulime și, la nevoie se strâng 3-4 cât să le dovedească că fără niște muie nu miști în țara asta.

Oamenii din acest grup se zbat, se revoltă, ba mai și mușcă și se țin cu dinții strânși  (filmează cu camera ascunsă, depun plângeri, ies la manifestații etc).

Succesul pentru acest grup se cheamă viață în care nu există muie – nici de dat, nici de luat.

 

Relațiile dintre cele trei grupuri sunt complexe și par să se fi complicat și mai mult în ultima vreme.

Paradoxul vine dinspre Muiți care nu îi înțeleg pe Inocenți, de ce se agită atât, de ce nu văd lucrurile așa cum sunt ele și generează instabilitate? Ba chiar se și supără că aceștia nu vor să le dea muie deși ei se așază cuminți în genunchi: ce, nu sunt de nasul lor? Nu sunt demni să le dea și lor muie? Ciudații!!!

În același timp, Inocenții sunt din ce în ce mai hotărâți să se lupte cu Muiții muitori, care sunt și ei chitiți să-i prindă cât mai des – oricând și oriunde. Ultima escaladare? Muie Muiților Muitori!

 

_______________________

 Lorand Balint Boți are o experiență de peste 18 ani în industria de marketing și comunicare românească.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related