[CIVIC 5D in haine noi] Teodora Seredan si un design gandit in jurul unghiurilor indraznete ale modelului Honda Civic 5D

[CIVIC 5D in haine noi] Teodora Seredan si un design gandit in jurul unghiurilor indraznete ale modelului Honda Civic 5D

Teodora Seredan este QA Tester intr-o campanie de gaming pe timp de zi, iar pe timp de noapte se intalneste deseori cu designul sub diverse forme, de la ilustratie, web design sau modelare 3D, pana la design vestimentar. In competitia CIVIC 5D Design Challenge, Teodora a vazut o provocare de a iesi din stilul ei obisnuit, de nisa pop culture, si a abordat brieful plecand de la ideea ca o masina sportiva poate fi atat impunatoare, cat si sublima.

De aici reiese inscrierea "Immersion Lines", al carui design complimenteaza unghiurile indraznete ale caroseriei modelului Honda Civic 5D, mentinand un vibe high-tech puternic, cum ne spune Teodora.

Iar daca inspiratia a ajuns cu bine pana la voi, va trimitem direct la brief; mai apoi, n-ar strica sa vedeti si ce spun juratii competitiei. Pana pe 8 iulie asteptam variantele voastre care sa puna in valoare atributele seriei Civic 5D. 

 

Despre tine

Cu designul experimentez de multi ani insa a ramas la nivel de hobby si a trecut prin diverse stadii, si anume de: ilustratie traditionala & digitala, web design, modelare 3D, design vestimentar si accesorizare. De obicei, imi fac o documentatie inainte de a incepe un design, iar de acolo depinde cat de mult ma "inteleg" cu ideea din cap vs. output-ul efortului depus (si cum sa il cizelez pana va ajunge intr-o forma finala).

In viata de zi cu zi sunt QA Tester intr-o companie de gaming, cu perioade creative si de explorare artistica in timpul liber :D

 

CIVIC 5D Design Challenge. Prima impresie

Competitia mi s-a parut interesanta inca din newsletter, mi-a starnit curiozitatea foarte rapid sa vad despre ce e vorba pe site/brief asa ca pot spune despre prima impresie ca a fost foarte buna :D

Personal, am vrut un challenge, mi-am dorit sa schimb putin stilul, sa imi pun skill-urile la incercare si sa abordez un design mai comercial si marketing-friendly (comparativ cu stilul meu obisnuit de nisa pop-culture).

 

Abordarea briefului

Mi-au atras atentia atributele noului Civic 5D, eu ulterior axandu-ma pe elementele de High-Tech, Elegant si Performant in mod special. Am plecat de la ideea ca o masina sportiva poate avea o latura impunatoare, dar si sublima, din felul in care sunt ii sunt distribuite si puse in valoare formele. 

Designul a fost gandit ca un "contur" care sa complimenteze unghiurile indraznete ale caroseriei. Conceptul din spate e unul organic, inspirat de elemente cyberpunk de design care accentueaza usor iluzia optica de de-structurare, mentinand un vibe high-tech puternic.

M-am gandit ca pasionatii/entuziastii Honda vor interactiona cu un design alternativ si atipic, fin geometrizat, apreciat ca atare :D 

 

Accentele negre aduc in prim-plan formele dinamice, in acelasi timp definindu-le sculptural prin iluzie optica. Am optat pentru linii de contur puternice pentru aripi si pentru unele mai fine pe capota si in zona farurilor, pentru a crea un efect elegant dar impunator, specific noului Civic.

 

Dificultati?

Riscul de ultra-complicare al designului (din cauza unor elemente mai indraznete/incarcate care au picat fie din motiv inestetic, fie nu se translatau bine in perspectiva izometrica a imaginii de promo)

 

Iti plac masinile? Conduci? Personalitatea ta in trafic

Imi plac masinile, dar nu conduc; daca as conduce, mai mult ca sigur ar fi relaxata dar atenta, cu multa muzica pe fir :)

 

Catre jurati si catre public

Juratilor le-as spune ca, din punctul meu de vedere, lucrarea aduce o nuanta fresh prin versatilitatea designului, bifand, in acelasi timp, toate atuurile modelului 5D intr-un mod atat marketing-friendly, cat si public-friendly.

Iar catre public: va invit sa descoperiti o latura alternativa, fresh si plina de personalitate adusa modelului Honda Civic 5D, prin designul "Immersion Lines". Votati-l pentru energia debordanta, dar subtila, perfecta pentru strada, competitie si performanta.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Pozitii

Sectiune



Branded


Related