[CIVIC 5D in haine noi] Un Samurai isi face loc pe modelul Honda Civic 5D, in propunerea lui Daniel Saratoc

[CIVIC 5D in haine noi] Un Samurai isi face loc pe modelul Honda Civic 5D, in propunerea lui Daniel Saratoc

Un Samurai stilizat ajunge pe modelul Honda Civic 5D, in interpretarea grafica inscrisa de Daniel Saratoc in competitia CIVIC 5D Design Challenge, care provoaca designerii si creativii sa gaseasca cel mai potrivit concept grafic pentru a pune in valoare atributele modelelor Honda Civic 5D: Sportiv, High-Tech, Elegant si Performant.

Daniel este designer freelance si ne povesteste cum inspiratia l-a dus catre un alt varf al tehnologiei japoneze din alte timpuri, sabia katana: "un obiect foarte frumos, o bucata de istorie, traditie si calitate japoneza, care astazi se regasc si in modelul Honda Civic 5D". Astfel s-a implinit personalitatea grafica a Samuraiului, desfasurata pe modelul Honda Civic 5D.

Iar noi asteptam in continuare inscrierile voastre pana pe 8 iulie, care n-ar trebui sa se produca fara o citire atenta a briefului, inainte de orice.

 

 

Despre tine

Salutare. Cu designul sunt de cand am realizat ca nu stiu sa fac altceva (adica de prin liceu). Tot pe atunci am realizat ca, daca reusesti sa convingi cu talentul tau, poti sa traiesti viata pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna.

Pentru mine, asta inseamna sa o arzi freelance: sa te trezesti zilnic (in ultimii 17 ani) dupa ora 10, sa nu depinzi de un loc de munca sau de un birou, sa poti sa-ti iei laptopul la terasa vara si sa faci acolo un design pentru Honda 5D, de exemplu :D

 

CIVIC 5D Design Challenge. Prima impresie

Imi place brandul Honda. Imi place Japonia, desi inca nu am ajuns acolo, dar apreciez in general ordinea, disciplina, interesul lor pentru tehnologie si design. Nu mai vorbesc de fiabilitate, nu o data m-am suit intr-o Honda si n-am ramas dezamagit (si nici pe drumuri).

Competitia mi se potriveste ca o manusa si pentru ca am avut in trecut un proiect similar pentru o fabrica de biciclete in Polonia - designul stickerelor care apareau pe cadru, acestea trebuind sa creasca nivelul de "dezirabilitate" si cool factor-ul produsului. Good design sells.

 

Abordarea briefului

In primul rand, brieful iti lasa libertate de miscare, in al doilea rand, mi-a placut suportul pe care lucram. Iar acest suport m-a dus cu gandul la un Samurai.

M-am axat pe dinamica si precizia pe care o traseaza linia unei taieturi cu o sabie katana - o arma redutabila care, pentru vremea ei, era varf de tehnologie in prelucrarea metalului. Un obiect foarte frumos, o bucata de istorie, traditie si calitate japoneza, care astazi se regasc si in modelul Honda Civic 5D.

Am vrut ca liniile si detaliile de pe capota sa dea senzatia de forta si viteza chiar in plan static.

Element din designul inscrierii:

 

Iti plac masinile? Personalitatea ta in trafic 

Imi plac masinile, dar nu conduc, nu pentru ca nu-mi place, ci pentru ca nu sunt nevoit. Munca o fac la calculator, iar eventualele intalniri cu clienti sunt rare. Traiesc intr-un oras relativ mic, Oradea.

 

Catre jurati si catre public

Imi doresc ca cel mai frumos design sa castige pentru ca Honda Civic 5D merita un concurs reusit, un juriu profesionist si o participare cat mai diversa si interesanta in ce priveste inscrierile. Inchei cu un citat al lui James May dintr-un articol pentru Top Gear: "The existence of the fizz gland explains why certain cars [ designs ] possess us in an inexplicable way".

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related