Facem bine ca sa nu fie rau

Facem bine ca sa nu fie rau

Asta e cam cea mai beton descriere pe care cineva putea sa si-o asume public, n-ai cum sa n-o citesti pana la capat: Suntem doua tolomace care nu-si imagineaza ca vor salva lumea, dar macar o vor schimba. E vorba de Clau si Gret, doua fete, cam ardelence, dupa accent, care din cand in cand se vad in bucatarie, de unde fac planul unui orez cu lapte si b), planul unei lumi mai ok, sub titulatura de FacemBine. Cam ca atunci cand vrei sa vina mai repede primavara si iesi in fata blocului sa spargi gheata centimetru cu centimetru.

Pe 11 august, cand s-au facut 5 ani deja de cand Mrs. Doubtfire ne-a zis pa-pa, au facut un filmulet despre depresie. Pe care l-au urcat pe pagina din garsoniera lor virtuala, poate poate se mai vindeca cineva de boala aia naspa, de-i zice depresie. Daca tot nu e o boala standard, s-au decis sa vorbeasca ele pe limba lor despre ea. Verde pe negru.

 

 

“Gret suferă de depresie, din aia rea, cu pastile și terapie de ani de zile. A înțeles-o până la urmă. Sau măcar din când în când, din negru în negru. Asta n-o face nici mai ușoară, nici acceptabilă. Doar înțeleasă. De când am început #facembine, ne-am dorit să facem ceva mare-mare-mare pe depresie. Cu rezultate. Măcar unele mici, dar cu rezultate. Pentru noi depresia e negru. De aici și acest video. E doar negru și atât. Negru infinit”.

 

E tare ca recunosc din capul locului ca nu au solutii si ca se cam p... pe ea de depresie si ca ce incearca e un ac intr-o mare cu fan, dar macar conteaza. Ar vrea ca video-ul asta sa iasa din bula, sa se duca si la mai multa lume, dar stiti cum e cu Mark Z., e cam selectiv si daca nu-i dai banii la timp nu prea te promoveaza in post. Si pentru ca toate lucrurile ar trebui sa poarte un hashtag... i-au zis #DepresiaNuAreManual.

Altfel, e mult de scrollat ca sa aflati tot ce fac fetele astea + desenatorul (Raluca): de la strans chistoace de pe plaja, batut vodka fara paie, vorbit pe gura si nu pe what's up, trecut pe verde, votat, salvat natura etc si etc. In mare, lucruri de bun simt, parca au ceva din militantismul normalitatii dus si de Guerrilla acum cativa ani, in care cereau oamenilor sa mai faca un dus, ca nu da rau. De urmarit si like-uit, atata bine putem face si noi. :)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related