[Regizorii realității] Claudiu Mitcu: Cu telefonul am făcut „Maria”, filmul meu cel mai „umblat”

[Regizorii realității] Claudiu Mitcu: Cu telefonul am făcut „Maria”, filmul meu cel mai „umblat”

Vrei să faci filme și n-ai resurse. Găsești resurse, faci filme și să n-ai unde le arăta. Și mai departe? O să ai unde le arăta și n-o să mai ai public? Grea e viața de documentar. Dar când te absoarbe pasiunea, nu vezi obstacole în calea ta. Cauți oportunități, cauți alte drumuri și alte mijloace de transport ca să ajungi chiar și în Australia, dacă vrei. Așa a făcut regizorul Claudiu Mitcu, în al doilea său documentar. Între noi vorbind, un alt documentar în general l-a filmat cu telefonul.

De la 19 ani își încerca talentul pe la Televiziunea Națională, opt ani și-a ascuțit îndeletnicirea în montaj, iar de 15 ani face minuni în studioul Wearebasca, pe care l-a fondat împreună cu niște prieteni. Claudiu Mitcu ne-a destăinuit cum a apucat să facă documentare, cu ce greutăți s-a întâlnit, din ce resurse se mai fac filmele pe la noi, ce documentar urmează a fi proiectat în această toamnă și multe, multe, multe alte lucruri curioase.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related