Upswing pune gratuit la dispoziția businessurilor un tool care le arată cum pot să fie mai vizibile în Google.ro

Upswing pune gratuit la dispoziția businessurilor un tool care le arată cum pot să fie mai vizibile în Google.ro

Upswing, agenția care a deschis categoria de SEO și content marketing în România, a lansat de curând un tool gratuit pentru businessurile online. Visibility Report e un instrument care traduce cu acuratețe intențiile pe care le au utilizatorii cu fiecare căutare non-brand în Google în date relevante, raportate la 24 de industrii.

Spre folosul marketing specialiștilor dar și al persoanelor de decizie din companii, Visibility Report deconstruiește potențialul organic industrie cu industrie, pornind de la date conținute de cele mai vizibile pagini din Google. Devine, astfel, unicul agregator al vizibilității pe căutările non-brand făcute în limba română.

Analizează peste 500.000 de cuvinte cheie din 2.200 de site-uri, ca să poată reda capacitatea curentă a brandurilor cu prezență în online de a intui și răspunde acestor nevoi exprimate de utilizatori. Asta înseamnă că ajunge să genereze informații lipsite de subtilitate, care arată care sunt liderii pe fiecare categorie dar, mai ales ce face fiecare competitor în parte ca să obțină acea vizibilitate.

 

„Visibility Report este un fel de briceag elvețian când vine vorba de analiza competiției, fiind de folos atât business ownerilor, specialiștilor de marketing care încearcă să reproducă succesul din online al competitorilor cât și celor care doresc să genereze conținut care să fie cu adevărat citit; acel conținut care servește intenția utilizatorilor și le oferă informațiile pe care ei le caută.

Este un instrument precis de analiză a competiției, deoarece nu mai ești nevoit să compari 2-3 competitori pe o serie de cuvinte cheie alese intuitiv, riscând ca datele să nu fie destul de relevante pentru o industrie întreagă. Acum, se pot afla instant toate cuvintele relevante din industrie sau categorie, implicit cât de mare este aceasta în ceea ce privește potențialul organic și cum se împarte vizibilitatea între jucători‟, Tudor Popescu (Head Of Innovation Upswing).

 

Din moment ce își actualizează datele lunar, Visibility Report funcționează ca specialist SEO de serviciu pe care poate să-l consulte, ca obicei recurent, oricine are în grijă performanța unui site. Câteva dintre beneficiile folosirii acestui instrument:

  • dezvăluie dimensiunea pieței din online prin volumul de căutări organice non-brand și expune toți competitorii relevanți, fiecare cu propriile particularități
  • deconspiră cuvintele cheie care asigură vizibilitate și venituri competitorilor
  • arată care sunt cele mai frecvente căutări în fiecare industrie precum și sezonalitatea acestora
  • indică topicuri oportune pentru dezvoltarea de conținut de care utilizatorii au cu adevărat nevoie

Google face în prezent peste 3.000 de update-uri de algoritm anual, de opt ori mai mult decât în 2009. E aproape imposibil să ții pasul cu ele. Există tool-uri care urmăresc punctual aceste lucruri, însă pentru a ajunge la aceleași date pe care le oferă Visibility Report, o companie ar trebui să aloce resurse importante de timp și bani. Mai mult, în prezent, niciun alt instrument nu analizează toate cuvintele cheie dintr-o industrie raportându-se la competiție.

 

Noul modul de Visibility Trends la care lucrăm în prezent va arăta cum a evoluat vizibilitatea fiecărui site de la lună la lună. Avantajul este ca atunci când Google face update-uri de algoritm, utilizatorii lui Visibility Report vor ști instant cine sunt câștigătorii și pierzătorii acelei modificări. Astfel, vor fi primii care vor putea lua rapid decizii care să restabilească vizibilitatea pierdută.”, adaugă Tudor Popescu.

 

Upswing este prima agenție specializată de SEO și content marketing din România, care a lansat în 2013 aplicația SEOmonitor, folosită de sute de agenții de SEO și branduri din România și din lume.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Sectiune



Branded


Related