4 cărți despre succes (recomandări Craft)

4 cărți despre succes (recomandări Craft)

Echipa Craft Interactive a început să completeze o mică bibliotecă la birou cu cele mai bune cărți în domeniile lor preferate și să ia, totodată, pauze de lectură printre campanii de Google Ads, planuri de Social Media și editare foto. Așa le-a venit ideea de a oferi câteva recomandări de titluri bune de citit la birou, acasă sau la metrou.

Iată, deci, care sunt unele dintre cărțile care i-au ajutat pe ei să înțeleagă mai ușor marketingul digital, oamenii și afacerile:

Liviu recomandă: Philip Kotler, Gary Armstrong – Principiile marketingului

"Cu toate că nu este cea mai nouă carte, e fundamentul Marketingului (biblia, cum mai e poreclită), pe care o citeam când făceam naveta cu trenul în timpul facultății și care m-a influențat puternic să mă îndrept spre noua mea carieră :)"

 

Da, acest volum stufos a fost publicat în 1980 și poate te întrebi de ce mai merită să fie citit patru decenii mai târziu, când domeniul se confruntă cu alte provocări și cu contexte tehnologice și sociale noi. Ei bine, orice sector de activitate, orice știință, pleacă de la principii de bază pe care noile descoperiri și teorii le dezvoltă, le completează și le actualizează. Marketingul nu face excepție, iar în acest “manual” de marketing găsești tocmai ideile fundamentale fără de care nu poți începe și, mai ales, progresa. În zecile de ediții publicate de-a lungul anilor, ele sunt revizuite și explicate.

Cei doi teoreticieni și profesori, autorii volumului, îți oferă un punct de referință în activitatea de Marketing, fie că ești student la început de drum ori business owner și vrei să înțelegi cum funcționează piețele din această perspectivă. Kotler însuși consideră că teoriile marketingului trebuie să meargă dincolo de mecanismul prețurilor și să încorporeze dinamicile inovațiilor, ale distribuției și ale sistemelor de promovare cu scopul de a analiza, explica și anticipa rezultatele economice. Cartea pornește de la o bază teoretică și oferă contextul înțelegerii pragmatice a posibilităților de evoluție a campaniilor de Marketing în avantajul afacerii tale.

Ce spui, arunci o privire?

 

Claudia recomandă: Seth Godin –Și tu poți să zbori (The Icarus Deception)

"Cărțile lui Seth Godin și, în mod deosebit, The Icarus Deception, mi-au arătat că merită să îndrăznești mai mult atunci când crezi în ideile tale și că orice formă de creativitate îmbogățește lumea din jur într-un fel sau altul."

 

Cartea lui Seth Godin te învață să îndrăznești și să-ți asumi riscuri. Cu atât mai mult cu cât marketingul nu este despre conformitate, ci despre curajul de a fi altfel decât ceilalți. Dezbaterea pornește de la legenda lui Icar, care îndrăznește să zboare aproape de soare cu aripile confecționate de tatăl său, Dedal. Aripile îi sunt arse și Icar moare căzând în Marea Egee.

Seth Godin transpune mitul lui Icar în viața contemporană și îi oferă o interpretare modernă. Societatea, pilonul stabil și referința primară a individului, îl constrânge adesea pe acesta să nu îndrăznească mai mult, să nu încerce să-și depășească limitele, susținând, mai degrabă, mulțumirea cu puțin. De aici și până la o discuție despre business și marketing nu este decât un mic pas și milioane de posibilități pe care le poți atinge dacă îți depășești zona de confort.

Altfel spus, cartea lui Godin explică și susține curajul în creativitate ca fiind motorul ce accelerează rezultatele și stabilește noi orizonturi pentru afaceri. Drept urmare, cartea poate deveni chiar un mic tratat de psihologie, dincolo de a oferi o lecție de viață și inspirație pentru marketeri și nu numai.

 

Anton recomandă: Dale Carnagie – Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni şi să deveniți influent (How To Win Friends & Influence People)

"Titlul cărții nu este ceea ce pare și nu e vorba despre manipulare. No, chiar nu e. E vorba despre a învăța ce și cum să apreciezi oamenii pentru ceea ce fac, o carte care te învață câțiva pași simplii spre a deschide o conversație, spre dezvoltare, chiar si cu oamenii cu care nu te poti conecta.
P.S. Merită citită în engleză."

 

Una dintre cele mai faimoase cărți ce tratează relațiile cu oamenii la muncă, acasă, în grupurile de prieteni și în societate, în general, a fost scrisă în 1936. Din nou o carte veche, dar care a fost vândută în peste 15 milioane de copii și tradusă în zeci de limbi, rămânând relevantă chiar și în 2020. Trebuie să merite o lectură, nu?

Această carte tratează dezvoltarea personală și profesională prin prisma relațiilor cu oamenii, iar pozitivitatea este un element-cheie care te va ajuta să relaționezi constructiv. Alături de aceasta, înțelegerea perspectivei interlocutorului, aproape de empatie, este un sentiment pe care-l poți cultiva folosind tehnicile și exemplele practice, ușor de aplicat, pe care autorul ți le dezvăluie în carte. Mai mult, poți descoperi metode utile pentru a-i face pe oameni să te placă, pentru a gestiona relațiile cu ei în diferite medii și pentru a-i câștiga de partea ta atunci când ai nevoie de aliați. Toate într-o notă pozitivă!

În final, cartea te face să conștientizezi că succesul depinde de înțelegerea perspectivelor celor din jur și că relațiile cu oamenii te vor susține în demersurile personale și profesionale.

La fel ca toate celelalte recomandări ale echipei Craft Interactive, cartea lui Carnagie te pune pe gânduri.

 

Elena recomandă: Robert Kiyosaki – Tată bogat, tată sărac

Recomandarea mea, fără doar și poate este cartea lui Robert Kiyosaki „Tată bogat, tată sărac”. Cartea aceasta o să rămână mereu specială pentru mine, fiind cea care mi-a deschis portița spre un alt tip de gândire, o gândire mai liberă, mai creativă și mi-a arătat că… se poate și altfel.

Mulți dintre cei care au citit cartea lui Kiyosaki declară că și-au schimbat mentalitatea și modul în care abordează banii, pur și simplu. De fapt, banii sunt personajul principal al acestei cărți și nu autorul, nici cei doi tați menționați încă din titlu. Ceea ce pare a fi o poveste biografică este, de fapt, un manual de business din care oamenii de rând, indiferent de meseria sau de jobul pe care îl au, pot învăța cum să-și gestioneze resursele financiare. Altfel spus, cum să faci banii să lucreze pentru tine și nu tu pentru ei.

Cei doi tați sunt reprezentativi pentru două grupuri de oameni – cei care merg la muncă și își așteaptă salariul pentru a-și plăti datoriile sau pentru a consuma, pur și simplu, mai mult; și cei care investesc banii pentru a face mai mulți și mai mulți.

Cartea nu-ți oferă, însă, direcții clare despre cum ar trebui să investești, în ce și despre cum să îți crești venitul constant cu ajutorul activelor. Pe acestea va trebui să le descoperi personal. În schimb, îți poate schimba modul de gândire și felul în care abordezi munca și aspectele financiare fie în viața personală, fie într-un mediu de afaceri specific. Ai curaj să încerci o nouă metodă?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Craft Interactive

Suntem agenție de performance marketing. Construim mixul ideal de soluții digitale integrate, cu care creștem performanța și notorietatea business-urilor. Suntem specializați în Strategie digitală, Branding,... vezi detalii »

Branduri

Sectiune



Branded


Related