Cand te-ai distrat ultima oara pe internet?

Cand te-ai distrat ultima oara pe internet?

Ce legatura au o balena Beluga aflata la 84 de metri adancime, un nou-nascut din India si faptul ca in 1900 Alfred Hitchcock avea un an de zile? Le poti afla pe toate de pe site-ul lui Neal Agarwal, un tanar absolvent de Computer Science la Universitatea din Virginia, caruia ii place sa combine creativitatea cu tehnologia.

Neal.fun este doar unul dintre proiectele lui Neal. Sloganul site-ului este ”Bring back the weird web!” si boy, oh boy, livreaza.

Prima sectiune se numeste The Deep Sea, in care descoperi un inventar al animalelor acvatice, clasificat in functie de adancimea la care traiesc. Spre exemplu, somonul atlantic este cel mai apropiat de suprafata apei, la doar 3-4 metri, in timp ce rechinul albastru este primul peste intalnit dupa adancimea maxima la care a ajuns omul, adica 332 de metri atinsa de Ahmed Gabr in 2014. Sa ne intelegem, poti sa petreci o dupa amiaza intreaga navigand printre pesti, pentru ca a documentat descoperirile lui Jacques Piccard si Don Walsh, care s-au scufundat in Groapa Marianelor, depasind 10.000 de metri adancime. Practic, se poate spune ca Neal a dat in sfarsit o utilitate, scroll-ului infinit.

Aventura continua pe site-ul lui si prin explorarea spatiului, ce-i drept, mai restransa, dar cel putin la fel de interactiva. Si pentru ca viata bate netul, exista si o sectiune numita Life Checklist, in care e posibil sa  regasesti rezolutiile pe care tocmai le-ai facut de Anul Nou. Unele dintre ele sunt: sa cunosti un idol, sa faci o greseala teribila sau sa ajungi la stiri.

Neal a inclus si sectiunile Baby Map sau Who was alive, prin care vezi in timp real unde si cand se nasc copii in lume, sau iti alegi un an si vezi personalitatile care s-au nascut atunci. Desi, ce te va face sa te simti mai bine, va fi sa intri in sectiunea in care poti sa cheltuiesti averea lui Bill Gates pe ce iti vine in minte: de la Big Mac-uri de 2 dolari, la monster truck-uri si avioane personale.   

In plus, pe site poti sa iti desenezi propria insula, sa afli cu ce viteza te misti stand pe loc, si sa desenezi logo-uri celebre din memorie. De asemenea, este inclusa si o lista cu pattern-uri intruzive pe care le intalnim cu totii atunci cand navigam pe internet.   

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related