Ba, aici EU fac pe desteptul. Clar ?!

Cand am primit mail-ul cu pricina (in care mi se cerea sa scriu in acest coltisor minunat) am intrebat, sincer si dezinvolt - ce vor astia de la mine ?!
« Sa faci pe desteptul », imi raspunde seful meu direct, la fel de sincer si dezinvolt…
« Da' eu nu vreau sa fac pe desteptul », am raspuns, mai putin sincer si chiar usor stingherit (de fapt, imi place, dar numai atunci cand sunt baut - si cum nu mai beau de 4 zile - na!).
«Tu scrie, ba, acolo… Cand te roaga lumea sa faci pe desteptu', sa faci, ca o sa-ti foloseasca mai incolo… » (tot Pilu)…

Sa-mi f*t una ! Cata dreptate poa' sa aiba omu' asta… De 6 ani de cand imi mananc ficatii in industria asta imputita, dar sublima - nu, sa nu imi ziceti ca lipseste cu desavarsire - tot nu ma pot obisnui cu acest adevar imbecil… 
Uite si acum: in loc sa muncesc pentru deadline-ul care imi soarbe de ceva zile energia, stau si fac pe desteptul. Pai, fac, ca d'aia sunt platit, ha?!

Voi ati observat ca nu conteaza ce idei ai sau cat « furi », ci cat de mult stii sa te « cocosesti » (cum ce inseamna « a te cocosi » ?! - « a te cocosi » e atunci cand face omu' ala oaches ca maimuta la gratii… sau cand, la vreo caricatura de festival vine cate un domn - inteligent de altfel, da' cu care n-a tinut natura - si ne zice cum se castiga un premiu, de ce portoroju' si canu' sunt cum sunt, de ce trebuie sa aplicam tehnica absurdului, si cate si mai cate…) 
Na, ca m-am luat cu scrisu' si mai am putin pana la cele 2500 de caractere, pana sa-mi fac norma de destept.

Ce ziceam ?! A, da… asta cu ideile si cu iesitu' in fata… Mai zic ceva si ma intorc la munca « pe plantatie » : Ma uitam la niste domni mai batrani de pe afara, care ne explicau la un moment dat ce e cu brandu' si cum sa-l faci tu, ca si creativ, sa se faca « mare » (el - brandu'). Si mi-am dat seama si atunci, o data in plus, ca industria asta n-are limite, nene… N-are! Adica tu, om la 80 si de ani, inca mai crezi in spiridusi?! Si mai esti si din alta tara. Macar pe astia de la noi ii mai inteleg, da' tu… Bine ca sunt eu destept !
Pai, las' c-o sa-mi foloseasca, pe viitor…
2169, cu tot cu spatii… Mmm… Bune si astea.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related