S-a lansat ”Cel Mai Bun Film Prost”, primul Mystery Podcast din România 

S-a lansat ”Cel Mai Bun Film Prost”, primul Mystery Podcast din România 

Cum transformi o căutare personală într-o producție audio documentară.

Azi se lansează primul Mystery Podcast din România, o producție audio complexă, narativă, care strânge în jurul său resursele similare unui film documentar. ”Cel Mai Bun Film Prost” este un serial audio format din 10 episoade și aterizează în căștile și în boxele de pretutindeni, într-o perioadă în care producțiile de tip podcast sunt ascultate de 3.200.000 de români, conform celui mai recent studiu pe această temă.*

”Cel Mai Bun Film Prost” a pornit, de fapt, ca o căutare personală ce s-a transformat într-un documentar audio fără precedent, ce include intrigi și cliffhangers la finalul fiecărui episod, întocmai ca un serial audio numai bun de binge-listening. 

Alex Lungu, regizor și editor video, se întoarce în timp 13 ani, la ceea ce a fost prima experiență de lucru la un film românesc, soldată cu un eșec de proporții. 

Pe toată durata lunii octombrie, ascultătorii merg pe urmele lui Alex, în încercarea de a găsi filmul românesc pierdut și de a vorbi cu întreaga echipă de actori, printre care și Maia Morgenstern. Unde a dispărut filmul, regizorul și banii? Cât de departe mergi cu un compromis când ești artist la început de drum? Cum te împaci cu eșecul și cui îi aparține, de fapt? Sunt câteva dintre întrebările la care încearcă să răspundă ”Cel Mai Bun Film Prost”, pe Spotify, Youtube sau Apple Podcasts, în fiecare marți și vineri. 

”Am făcut parte din echipa acestui film bizar care nu a ieșit niciodată și pentru care nu am fost plătit. Eram pe-atunci un puștan la facultate, dar ce s-a întâmplat atunci m-a urmărit mult timp. Până când m-am pornit pe drumul ăsta, de-a găsi răspunsuri la toate întrebările cu care rămăsesem”, povestește Alex Lungu, producătorul și gazda podcastului. 

Podcastul narativ ”Cel Mai Bun Film Prost” a fost produs cu un buget de 19.000 de Euro și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Procesul de lucru al acestei producții a inclus o etapă de documentare și investigație, interviuri cu întreaga echipă care a participat la realizarea filmului pierdut, scrierea scenariului și sound design. 

”Un mystery podcast e ca un film documentar, care spune o poveste prin interviuri, fragmente audio, o investigație, muzică, sound design și tot ce poate să facă cel mai bun documentar pe care l-ai văzut vreodată. Dar audio, ceea ce-l face mai intim și mai personal, pentru că te lasă pe tine să-ți imaginez”, completează Alex Lungu

Primul episod al podcastului Cel Mai Bun Film Prost, numit ”Un serial killer în munți”, poate fi ascultat gratuit pe Spotify, Youtube sau Apple Podcasts sau filmprost.ro. Ascultătorii vor putea descoperi 2 episoade noi, în fiecare marți și vineri din această toamnă, între 5 octombrie și 5 noiembrie. 

”Cel Mai Bun Film Prost” este despre un mister atât de nesemnificativ pentru univers, dar atât de important pentru Alex Lungu, gazda podcastului. E despre Marile Mici eșecuri ale zilelor noastre. E despre compromisuri, începuturi, căutări, regrete și împăcare. E despre noi!

Parteneri: Cărturești, IQads, Radio România Cultural, AaRC.ro

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și găzduit de Scena9.ro.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. 

Podcast în România: ediția 1, 8 iulie 2020, realizat de BRAT România

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related