ROCA X și Netopia Ventures investesc 175.000 euro în platforma MOCAPP

ROCA X și Netopia Ventures investesc 175.000 euro în platforma MOCAPP

A doua etapă a rundei are loc în primăvara 2022.

MOCAPP, platforma Influencer Marketing a atras, recent, o nouă finanțare în valoare de 175.000 euro, pe care o va utiliza pentru a intra în piața din UK începând cu 2022. Suma investită vine din partea ROCA X (lead investor), respectiv Netopia Ventures, fiind o finanțare de tip Bridge, pentru o nouă rundă pe care MOCAPP intenționează să o susțină în primăvara anului viitor și care este estimată la maximum 1 milion euro. 

„Această primă susținere din partea unor investitori de calibrul ROCA X și Netopia vine la mai puțin de un an de la investiția crowdfunding derulată prin SeedBlink, pe care am folosit-o pentru atragerea de clienți din Centrul și Estul Europei, în special Bulgaria, Polonia și Cehia. Este o dovadă că valoarea și potențialul business-ului MOCAPP cresc etapă după etapă”, spune Florin Grozea, fondator si CEO MOCAPP.

În ultimele 12 luni, platforma MOCAPP a facilitat campanii care au depășit 550.000 euro în bugetele totale, implicând peste 200 de influenceri din 27 nișe de conținut. Campaniile au fost derulate de către branduri și agentii de publicitate din România, Bulgaria, Polonia și Cehia. În acest moment, MOCAPP are aproape 100 de clienți plătitori și 1400 profesioniști care au testat deja platforma, 60% dintre utilizatori fiind companii și magazine online.

"Noi, la ROCA X, căutăm modele de business inovatoare, cu potențial de scalare globală, puse în practică de antreprenori grozavi. Am descoperit acest model în MOCAPP, iar în echipa fondatoare am găsit viziune, experiență, pasiune și perseverență” declară Matei Dumitrescu, senior partner ROCA X, parte din Impetum Group, coordonator al rundei curente. Aceasta rundă, la care a participat și Netopia Ventures, se desfășoară în două etape. În această primă etapă ne-am propus să testăm niște ipoteze de creștere, urmând apoi să ne concentrăm tot sprijinul pe direcția identificată”, menționează acesta.

Fondurile atrase recent vor fi utilizate pentru dezvoltarea unui nou tool digital adresat companiilor din E-Commerce, care urmează a fi testat în variantă BETA în primavara anului 2022 și are ca focus piața britanică.

Marea Britanie detine cea mai mare piață de Digital Advertising din Europa - 70% din totalul pieței de publicitate din UK este digitală (via Statista 2007-2020 & 2021), fiind totodată cea mai mare piață de e-Commerce din Europa și locul 3 în lume după China și SUA.

Lansată în noiembrie 2019, MOCAPP este platforma de Influencer Marketing cu cel mai înalt grad de automatizare din România și prima cu audiențe ale creatorilor de conținut auditate oficial.

Platforma deține cea mai mare bază de date în domeniu - peste 900 de influenceri din 9 țări, cu peste 190.000 de data-points. Din octombrie 2020, clienții MOCAPP au acces gratuit la statistici fake followers, datorită parteneriatului cu HypeAuditor.

ROCA X este un proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluționare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate și cu pasiunea pentru a transforma această dorință în realitate.

ROCA X face parte din Impetum Group, grupul românesc format din reunirea celor 3 brand-uri: CITR, ROCA și ROCA X, dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viața unei companii. Impetum Group este: Pro Business. Against Value Destruction.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related