De ce iubim papusile Barbie

Mirosul unui produs, educatia vinzatorului sau ritmul muzicii din magazin au uneori mai multa greutate decit reclamele televizate. Laudarea calitatilor produsului nu se mai poarta in publicitatea din Romania. Excitarea tuturor simturilor consumatorului, sugestiile verbale inconstiente sau crearea posibilitatii de identificare cu personajele din reclame sint noile strategii de influentare a comportamentului de consum.

Dorel ia locul lui Barbie
"Multi cred ca un produs de calitate si o distributie buna ajung pentru a vinde un produs. De fapt, ce conteaza cel mai mult este sa creezi asocieri relevante intre consumator si produs", afirma designerul Marius Ursache de la compania Grepfruit. "In noile reclame nu mai avem personaje de o frumusete ideala, ci apar oameni obisnuiti cu nevoi normale legate de apartenenta sau apreciere. Cu ei ne este mult mai usor sa ne identificam", afirma psihologul Daniel Bichis.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related