Zilele ISCOADA - Apă, artă și comunitate

Zilele ISCOADA - Apă, artă și comunitate

Duminică 4 septembrie - Sâmbătă 10 septembrie
Disco Obor și Grădina ArtHub

În perioada 4-10 septembrie ISCOADA vă invită la evenimentul „Zilele ISCOADA – Apă, artă și comunitate”, ce va avea loc în spațiul Disco Obor (în incinta halei vechi din Piața Obor) și la Grădina ArtHub. Ne vom uita împreună la modurile în care relaționăm cu cea mai răspândită resursă naturală pe care o avem la dispoziție: apa. Considerăm că tematica apei nu poate fi explorată mono-disciplinar, așadar propunem o abordare din perspective multiple, în speranța că vom putea atinge măcar suprafața acestui subiect vast. V-am pregătit:

  • o expoziție multimedia ce vorbește despre dinamicile și comunitățile din jurul canalul de irigații Sadova-Corabia, un paradis al sistematizării și producției socialiste, acum în ruine;
  • dezbateri pe tematici diverse, precum revalorizarea practicii arhaice a nașterii în apă; gestionarea resurselor de apă în agricultura regenerativă/permacultură; reconstrucția, ecologizarea și protejarea râurilor de munte; luciurile de apă ca arene politice în care se întâlnesc oameni, păsări și pești; și simboluri și semnificații ale apei în poezie;
  • proiecții de filme documentare ce vor adresa chestiunea capitalizării apei, practici sustenabile de permacultură, sau comunități direct afectate de încălzirea globală;
  • o cină comunitară – un happening culinar de tip potluck care va onora ideea de comensalitate în jurul Metabucătăriei o masă-obiect de design cu diametrul de 6 m, un performance ce amintește de ritualul Paparudelor, un concert live care abordează teme ecologice, și un party Cumbia, pe versuri ce invocă legăturile mistice dintre om și elementele naturale.

Intrarea este liberă în toate zilele evenimentului.

Parteneri: Asociația ISCOADA, Disco Obor, Grădina ArtHub, Stardust Architects, One World Romania, Asociația Bloc Zero, Fundația Calea Victoriei, Fundația DALA (CUCA), Facultatea de Științe Politice (SNSPA), Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (UB), Zeppelin, Igloo, Documentaria, Munteanu Recomandă, IQads, Zile și Nopți, La Fântâna, Vinul lui Dinescu.      
Afis eveniment: Atelier Fain, cu contribuția Stardust Architects

ISCOADA este o platformă editorială de popularizare a cercetărilor din antropologie și științe sociale conexe. ISCOADA este un ecosistem de text, imagine și sunet, prin intermediul cărora comunicăm publicului larg povești despre oameni, cultură și societate.

Proiect cultural co-finantat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related