Noua campanie de imagine "Fentele de la Capalna"

Urbani si trendy prin definitie, publicitarii romani o iau adesea serios pe aratura atunci cand trebuie sa dea glas taranilor.

Taranul nu vinde. Laptele nu e trecut in reclame pe la coada vacii si prin sistarul mulgatorului din Dorna sau Alba. Mezelurile sunt impachetate cu imagini de copii sasaitii, iar cele mai cu staif sunt pe felie direct cu Adi Ilie. Ultimul spot cu iz rustic la mijloc, facut pentru Muzeul Taranului Roman, numa' bine ne arata cat de la naftalina ni-i talpa tarii. Veritabili, naivi, fara tol festiv, fara staif, adica, si totodata fara un gram de persuasiune, cum ar clama oricine din industrie. Taranul iese din ecuatie, iar cand creativii autohtoni il incurajeaza, o fac in mod natang, daca nu pervers, punandu-l sa bea o bere sau sa puna de-o gluma numai de citadini gustata cu vreun pateu ardelenesc intins si obosit.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Mercury360

Cu o istorie de peste 25 de ani in Romania si, in continuare independenti, full-service, suntem una dintre putinele agentii care au capabilitatile necesare pentru a deveni partener pe intreaga durata a unei campanii,... vezi detalii »

Companii

Oameni

Sectiune


Comentarii

camelia cristescu
acum 16 ani
toate imi par batai de joc; cati din cei implicati in greaua" facere" a acestui produs publicitar or fi avand rude la tara? Si daca au, cum e posibil sa aiba asa o imaginatia searbada si un spirit de observatie asa deformat si bolnnav! Mai "copywritere" si "creativule", la tara doar preotul , medicul veterinar si vreo cativa brigadieri au spiritul asta pe care vreti voi sa-l sugerati in reclamele astea..Oamenii sunt necajiti, muncesc mai mult deact oricine in tara asta, merita toata consideratia si tot efortul;uitati-va ca n-a plouat de atat vreme , stiti cata munca irosita pe nimic?! Eu sunt nascuta la oras, dar daca n0as fi avut bunici la tara si n-as fi mers in vacante la dansii, m-as fi considerat toata viata lipsita de sansa de a stii cum trebuie sa privesc, cu adevarat, viata si lumea in ansamblu...

Articolul este curajos, desi un pic cam..concesiv!

Rusine echipei care sta in spatele acestei campanii, superficiali si ignoranti! De fapt, n-ati fi singurii( v. reclama Cosmo cu trimitere la blonde...)Stati si prostiti clientii cu conceptele si ideile voastre, inutililor!

sorin cristian rosioru
acum 15 ani
RUSINE!!! Are dreptate fata cu rascoala! ...dupa ce ca avem pensiile mici, suntem batrani si bolnavi, voi ne mai si batjocuriti!


Branded


Related