"Am facut marketing direct fara sa stiu exact ce inseamna, dar treaba a functionat"

Interviu cu Alfred Koblinger, manager PKP Proximity Austria si CEO BBDO Austria

Sa incerci sa fii creativ doar de dragul creativitatii...sau eficient de dragul vanzarilor. Oricum, pentru cei care vad lucrurile asa, Alfred Koblinger ii contrazice. Pionierul marketing-ului direct din Austria da niste lectii simple de viata si publicitate pentru cine se simte in target. Daca nu iei notite, te distrug consumatorii!

IQads: Puteti descrie pentru cititorii nostri rolul pe care il aveti in companiile pe care le conduceti?
Alfred Koblinger: Am probabil mai multe roluri decat mi-as dori. Am fondat si sunt inca la conducerea PKP Proximity, care este compania de pe primul loc in ceea ce priveste marketing-ul direct in Austria- singura tara in care directorul Proximity detine si functia CEO al retelei BBDO Austria. Sunt responsabil pentru tot ceea ce inseamna dezvoltare creativa la BBDO si cam de tot ce e necesar ca sa dezvolti o retea. Fac parte din consiliul de administraiie al reielei mondiale Proximity. Mi-am inceput cariera acum 25 de ani facand marketing direct fara sa stiu exact ce inseamna asta, dar treaba a functionat atat de bine, incat in '86, cand Ogilvy Direct a intrat pe piata austriaca, m-au chemat sa lucrez pentru ei. Am reusit sa cresc agentia pana la 25 de persoane, cand am decis sa-mi deschid propria afacere - asta in '91 - pe care am vandut-o la BBDO in 2000. Apoi, impreuna cu alte cinci companii din reteaua BBDO am decis sa cream Proximity Worldwide, pentru a concura cu agentii ca Ogilvy One.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Festivaluri

Pozitii

Sectiune



Branded


Related